Solak elektro gitar önerisi

Vixtini

Kilopat
Katılım
9 Aralık 2017
Mesajlar
198
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Elektro gitar almak istiyorum fakat o kadar bilgi sahibi değilim. İnternette belli bir süre araştırmadan sonra bu ikisini buldum:

1- İBANEZ JEM SV7jr. DAHA SIFIR 1AYLIK ACİL - En Uygun Ibanez Gitar Fiyatları sahibinden.com'da - 499867336

2- EPİPHONE LES PAUL STANDART PRO SOLAK ELEKTRO GİTAR - En Uygun Epiphone Gitar Fiyatları sahibinden.com'da - 908131880

Her tarzdan çalmak istiyorum bunların bana olan artıları, eksileri nelerdir? Bu bütçe aralığında daha iyisi var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Her tarzdan çalan bir gitar yok. Sevdiğin müzik türüne göre seçim yaparsın. Ağacı ve manyetikleri birinci dereceden önemlidir. Diğer önemli olan konu ergonomisi. Tutuş rahatlığı, ağırlığı, askıdayken dengedemi vs.

Metal/Rock tarz müzik yapacaksan distortion istiyorsan çift hambucker manyetik idealdir. Yüksek sustain istiyorsan maun gibi sert ve tok ağaçlar olmalı. Hafif müzikler çalacaksan, clean sesler istiyorsan single manyetikler daha uygundur.
 
Her tarzdan çalan bir gitar yok. Sevdiğin müzik türüne göre seçim yaparsın. Ağacı ve manyetikleri birinci dereceden önemlidir. Diğer önemli olan konu ergonomisi. Tutuş rahatlığı, ağırlığı, askıdayken dengedemi vs.

Metal/Rock tarz müzik yapacaksan distortion istiyorsan çift hambucker manyetik idealdir. Yüksek sustain istiyorsan maun gibi sert ve tok ağaçlar olmalı. Hafif müzikler çalacaksan, clean sesler istiyorsan single manyetikler daha uygundur.
Arkadaş haklı. Gitarın kasası da aynı şekilde çok önemli. Tarz olarak ne çalacaksınız öğrenebilir miyim? Ona göre daha iyi bir tavsiye verebiliriz.
Siz her tarz çalmak istiyorum demişsiniz. Dediğim gibi arkadaş haklı. Ama illa şu tür için illa şu gitara ihtiyaç var diye bir kural yok. İster gidin jazz gitarı ile metal çalın, doğru ayarlarda ve Pickup seçiminde gayet güzel bir metal tonu yakalarsınız. Ton konusunda da iş çoğunlukla amfide bitiyor. Dediğim gibi, her tür için illa bir gitara ihtiyaç olmasa da o türe sizi yakınlaştıracak gitarlar var, ve çalmak istediğiniz türe göre o gitarı seçmek en iyisi olur. Bu açıdan da türler için:

Eğer jazz tadında çalmak istiyorsanız Hollow Body gitarlar en iyisi.
Blues için klasik bir strat işinizi görür.
Metal için bir super strat veyahut X - Y - D shaped gitarlar tercih etmeniz uygundur. Tabi bu abidik gubudik kasa şekilleri başlangıç için biraz abartı olabilir, o yüzden size önerim super strat bakmanız. Ben şahsen Majest gitarların hastasıyım, John Petrucci'nin de signature gitarı bunlardan. majesty guitar - Google'da Ara
Rock için herhangi bir Gibson gitar iyidir. SG veya Les Paul arasından, hangisi gözünüze uygun geliyorsa tercih edebilirsiniz.
Country için Telecaster'lar makuldur.

Eğer her şeyden azar azar çalacağım diyorsanız size tavsiyem klasik bir Strat almanız. Yngwie J Malmsteen Signature bu konuda güzel bir örnek, adam strat kullanıyor ama daha kimsede olmayan bir metal tonu var. Tabi onun gitarının fretler biraz değişik, illa gidin onu seçin demiyorum ama siz parmak bastığım noktayı almışsınızdır. Double coil bir strat seçmek sizi her türe biraz daha yaklaştırabilir.

fiyat nedir tam olarak?
 
Arkadaş haklı. Gitarın kasası da aynı şekilde çok önemli. Tarz olarak ne çalacaksınız öğrenebilir miyim? Ona göre daha iyi bir tavsiye verebiliriz.
Siz her tarz çalmak istiyorum demişsiniz. Dediğim gibi arkadaş haklı. Ama illa şu tür için illa şu gitara ihtiyaç var diye bir kural yok. İster gidin jazz gitarı ile metal çalın, doğru ayarlarda ve pickup seçiminde gayet güzel bir metal tonu yakalarsınız. Ton konusunda da iş çoğunlukla amfide bitiyor. Dediğim gibi, her tür için illa bir gitara ihtiyaç olmasa da o türe sizi yakınlaştıracak gitarlar var, ve çalmak istediğiniz türe göre o gitarı seçmek en iyisi olur. Bu açıdan da türler için:

Eğer jazz tadında çalmak istiyorsanız hollow body gitarlar en iyisi.
Blues için klasik bir strat işinizi görür.
Metal için bir super strat veyahut X - y - D shaped gitarlar tercih etmeniz uygundur. Tabi bu abidik gubudik kasa şekilleri başlangıç için biraz abartı olabilir, o yüzden size önerim super strat bakmanız. Ben şahsen majest gitarların hastasıyım, john Petrucci'nin de signature gitarı bunlardan. majesty guitar - Google'da Ara
Rock için herhangi bir Gibson gitar iyidir. Sg veya les paul arasından, hangisi gözünüze uygun geliyorsa tercih edebilirsiniz.
Country için Telecaster'lar makuldur.

Eğer her şeyden azar azar çalacağım diyorsanız size tavsiyem klasik bir strat almanız. Yngwie j malmsteen signature bu konuda güzel bir örnek, adam strat kullanıyor ama daha kimsede olmayan bir metal tonu var. Tabi onun gitarının fretler biraz değişik, illa gidin onu seçin demiyorum ama siz parmak bastığım noktayı almışsınızdır. Double coil bir strat seçmek sizi her türe biraz daha yaklaştırabilir.

Fiyat nedir tam olarak?

3000-3500 arası bütçem var.
Çalacağım tarz konusunda karar veremiyorum.
 
3000-3500 arası bütçem var.
Çalacağım tarz konusunda karar veremiyorum.
En sevdiğiniz tür nedir? Tercihiniz bu yönden olması iyi olur. Ama gitar için en azından cidden hissetmek istiyorsanız bence Metal/Rock en iyi tür. size kalmış tabi. Bende bir Klasik Strat kullanıyorum, emin olun Metal için de, Jazz için de, Blues için de işimi hayli hayli görüyor. Pena vuruşunu yaptığınız yeri değiştirerek farklı tonlar elde edebilirsiniz. Bu açıdan gitarı biraz düşük tutup kaliteli bir amfi almanız daha mantıklı. Çünkü amfinin ton yelpazesi geniş ise istediğiniz tonu elde edebilirsiniz. İş sizde bitiyor tabi.
 
Rock daha cazip geliyor açıkcası, Pop punk severim tür olarak da. Sanırım strat bir gitar almam gerek.
Eğer Rock seviyorsanız bir Epiphone veya Gibson SG - Les Paul almanız önerimdir. Ama bu fiyat aralığında 1. el Les Paul bulmanız zor onu söyleyeyim. 2. el almak isterseniz o size kalmış. Bence bir SG tercih edin. 2 - 3 bin aralığında fena olmayan modeller var.


Farklı renklerine internetten aratarak ulaşabilirsiniz bu hoşunuza gitmediyse. Eğer gitarı sevmediyseniz bir iki super strat'da bırakıyorum. Hoşunuza giderse o tarafa da bakabilirsiniz. (SG'yi Angus Young'da kullanıyor. Genel anlamda bu model o camiada pek sevilmezmiş gibi gösterilir ama bence acayip bir gitar.)

 
Eğer rock seviyorsanız bir epiPhone veya Gibson sg - les paul almanız önerimdir. Ama bu fiyat aralığında 1. el les paul bulmanız zor onu söyleyeyim. 2. el almak isterseniz o size kalmış. Bence bir sg tercih edin. 2 - 3 bin aralığında fena olmayan modeller var.


Farklı renklerine internetten aratarak ulaşabilirsiniz bu hoşunuza gitmediyse. Eğer gitarı sevmediyseniz bir iki super Strat'da bırakıyorum. Hoşunuza giderse o tarafa da bakabilirsiniz. (sg'yi angus Young'da kullanıyor. Genel anlamda bu model o camiada pek sevilmezmiş gibi gösterilir ama bence acayip bir gitar.)


Peki bu gitarlar üstteki gitarlardan iyi mi iyi olduğu yönler neler açıklarsanız sevinirim.
Solağım attığınızın ikisi de sağlak. :(
 
Son düzenleme:
Peki bu gitarlar üstteki gitarlardan iyi mi iyi olduğu yönler neler açıklarsanız sevinirim.
Hocam sizin bıraktığınız linkteki gitarlardan bahsediyorsanız daha iyilerdir diyemem. Ben size Les Paul 2. el alabilirsiniz demiştim, Les Paul linki bırakmışınız zaten. Şöyle, şu anda ben bu gitarların malzemelerini, kullanılan ağacı vs bilmediğim için fazla yorum yapamam, ama büyük ölçüde fiyat arttıkça ses kalitesi de artabiliyor. Bu iki modeli üstte de bahsettiğimiz çalmak istediğiniz türe daha yakın oldukları için söyledim. Bu yakınlığı da kasa, manyetik ve amfi belirliyor. Humbucker manyetikler daha sert, keskin ve ağır sesler alırlar, bu yüzden çoğunlukla metal ve Rock için kullanılırlar. Eğer sevdiğiniz belirli bir sanatçı(lar) varsa bu kişilerin Rock tonuna yaklaşmak için onların ekipmanlarına yakın ekipmanlar tercih etmeniz gerek. Mesela Rock için ton olarak çoğunlukla Slash gösterilir. Tonu çok iyidir. Onun ekipmanlarına bakıp benzer özelliklere sahip daha ucuz ekipmanlar alıp güzel bir Rock tonu elde edebilirsiniz. Fiyat ucuzladıkça malzeme kalitesi kötüleşir, daha yamuk yumuk yapılmış olur. Daha ucuz malzeme de ses kalitesini düşürür. Mesela bundan bağımsız olarak elde, seri üretim olmadan yapılan gitarlarda bu yüzden fiyat artıyor. Gibi gibi. Hangi gitarı alıp almayacağınız size kalmış. Evinize yakın bir müzik dükkanı varsa oraya da gidip bir bakabilirsiniz, hoşunuza giden bir şey olursa sorabilirsiniz. Rock için klasikleşmiş, artık onu simgeleyen gitarlar oldukları için önerdim bu ikisini. Size en iyi Rock tonunu verebilecek olan bunlar, en iyisi olmasa da en basic gibi düşünün. Her Rock sanatçısının tonunu yakalamanıza yardımcı olacaklardır. Epiphone iyi bir marka. SG'lerin normal fiyat aralığını bilmiyorum, araştırıp kaliteli bir şey bulabilirsiniz. Attığım iki link'de örnek olsun diye attım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı