Solar sistem ile mining yapmak

Yer
DENİZLİ
Daha fazla  
Meslek
endüstriyel bakım onarım teknisyeni
Merhaba arkadaşlar, başlıkta bahsettiğim gibi solar sistem kurup giderleri minimun tutarak mining yapmak istiyorum. Büyük bir sistem değil kenarda köşede dursun ağır ağır altcoin kazmak için zamanla kâr ettikce sistemi yükseltmeyi düşünüyorum ancak donanım ve yazılım olarak bir araştırma yapmadım. Yazılım konusunda araştırıp ögrenirim ama donanımsal açıdan evet GPU kullanıldığını biliyorum benim öğrenmek istediğim şey anakart işlemci hangi aparatlar kullanacağım PSU alırken neye dikkat etmem gerek hangi soketleri çoğunlukla kullanacağım yoksa standart PC PSU'su yerine Custom bir PSU mu kullanılıyor bunları ögrenmek için açıyorum bu konuyu. Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, başlıkta bahsettiğim gibi solar sistem kurup giderleri minimun tutarak mining yapmak istiyorum. Büyük bir sistem değil kenarda köşede dursun ağır ağır altcoin kazmak için zamanla kâr ettikce sistemi yükseltmeyi düşünüyorum ancak donanım ve yazılım olarak bir araştırma yapmadım. Yazılım konusunda araştırıp ögrenirim ama donanımsal açıdan evet GPU kullanıldığını biliyorum benim öğrenmek istediğim şey anakart işlemci hangi aparatlar kullanacağım PSU alırken neye dikkat etmem gerek hangi soketleri çoğunlukla kullanacağım yoksa standart PC PSU'su yerine Custom bir PSU mu kullanılıyor bunları ögrenmek için açıyorum bu konuyu. Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Bende ileride yapmayı düşünüyorum,konuyu takipteyim, saygılar.

Solar sistemden kastınız bireysel GES kurmak mı? Güneş enerjisinin kurulum ücreti ve kendini amorti etmesi biraz sıkıntılı. Ne olacağı belli olmayan sanal birimler için kendini 5-10 senede anca amorti edecek bir yatırım yapılmaz. Ortalama olarak 6-7 senelik elektrik faturasını tek seferde vermiş olursunuz. Sonrası da nasip ve kısmet olur anca.

Solar sistemden kastınız bireysel ges kurmak mı? Güneş enerjisinin kurulum ücreti ve kendini amorti etmesi biraz sıkıntılı. Ne olacağı belli olmayan sanal birimler için kendini 5-10 senede anca amorti edecek bir yatırım yapılmaz. Ortalama olarak 6-7 senelik elektrik faturasını tek seferde vermiş olursunuz. Sonrası da nasip ve kısmet olur anca.

Ges değil birkaç 400 Watt güneş paneli alıp kendim bir solar sistem yapacağım. Elektrik bölümü okumam nedeniyle enerji sistemleri bilgim var ama bu sistemin günlük tüketeceği enerjiyi de tam olarak bilmiyorum. Teorik olarak önce bir hesap yapıp sistemi o yönde adapte etme planındayım.
Solar panel sistemleri ekran kartlarından daha pahalı haberiniz olsun.

Evet biliyorum planlarım bir anda tüm maliyeti karşılamak değil. Ek işimden gelen gelirin bir kısmını hedefime kademe kademe ulaştırmasını planlıyorum. Sizlerin tavsiyesiyle en uygun yoldan ilerlemeyi amaçlıyorum değişen teknoloji çağından bende kazanç sağlamak istiyorum belki 5 belki 10 sene sonra ama tüm hayatımı vermiyorum yavaş yavaş bir yerlerden başlayarak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı