SolidWorks için 100.000 TL sistem tavsiyesi

Bütçe
100.000 TL

zek0303

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,
SolidWorks programı için kasmayacak, donmayacak bir sistem tavsiyesi rica ediyorum. Bütçe: 100.000 TL.

Attığım fanları ve çoklayıcıyı da alır yan panele 3 adet fan takarsınız.

Tamamen düzenledim. Sıvı soğutmayı üst panele attığım fanları da çoklayıcı ile beraber yan panele takıp kullanabilirsiniz.

101.800TL tutuyor.

Son düzenleme:

Attığım fanları ve çoklayıcıyı da alır yan panele 3 adet fan takarsınız.

Tamamen düzenledim. Sıvı soğutmayı üst panele attığım fanları da çoklayıcı ile beraber yan panele takıp kullanabilirsiniz.

101.800TL tutuyor.

Yardımların için teşekkürler. Bir şey sormak istiyorum. Ekran kartı olarak oyun kartı ne kadar mantıklıdır? Bunların yenine NVIDIA'nın Quadro RTX modelini tercih etmek bu tarz programlar için daha mantıklı olmaz mı?

Bu araştırılabilir bir şey ama sistemi toplamadan önce gördüğüm quadro kartların aşırı pahalı olması ve studio driverları ile çoğu insanın solidworks'de problem yaşamadığını belirtmesi. SolidWorks gücü quadro serilerinde tam olarak hangi gaming karta eşdeğer onu bilemiyorum ama Eğer A4000 eşdeğer veya daha iyi bir solidworks performansı sunuyorsa o da tercih edilebilir.

Veya piyasayı biliyorsanız ona göre siz de seçim yapabilirsiniz.

Ayrıca bu şekilde birkaç yazıya da denk geldim ingilizce biliyorsanız veya çeviri aracılığı ile bakabilirsiniz. Ama işte bilgili değilim genede 4080 tarzı kartlar studio driverları ile programda sorunsuz çalışıyorsa rendering gücü olarak üzeceklerini düşünmüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burda rendering olarak a6000 ve RTX 3090 karşılaştırılmış. Solidworks testi değil ama studio driverları ile 3090 gayet iyi başa çıkıyor ki 4080 kartı 3090'a göre çok daha güçlü bir kart.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Burada solid works testi de yapmışlar.

Genel anlamda gördüğüm kadarıyla Studio Driverlari ile sorunsuz kullanıldığı söylenmiş aradaki tek fark Quadro serisi iş istasyonlarının oyuncu sistemlerine göre çok daha pahalı olduğu için aynı fiyat bandında gaming bir kart ve quadro serisi bir kart karşılaştırıldığı zaman gaming kartı studio driverları ile kullanmak daha fazla performans veriyor gibi görünüyor.

İşlemci olarak da threadripper serisini kontrol ettim. Threadripper 3950X 7950X kartından 100 puan kadar daha iyi performans veriyor videoda ama aradaki fiyat farkı çok fazla.

Son düzenleme:
Bu araştırılabilir bir şey ama sistemi toplamadan önce gördüğüm Quadro kartların aşırı pahalı olması ve Studio driverları ile çoğu insanın SolidWorks'de problem yaşamadığını belirtmesi. SolidWorks gücü Quadro serilerinde tam olarak hangi Gaming karta eş değer onu bilemiyorum ama eğer A4000 eş değer veya daha iyi bir SolidWorks performansı sunuyorsa o da tercih edilebilir.

Veya piyasayı biliyorsanız ona göre siz de seçim yapabilirsiniz.

Ayrıca bu şekilde birkaç yazıya da denk geldim İngilizce biliyorsanız veya çeviri aracılığı ile bakabilirsiniz. Ama işte bilgili değilim gene de 4080 tarzı kartlar Studio driverları ile programda sorunsuz çalışıyorsa rendering gücü olarak üzeceklerini düşünmüyorum.

Burada rendering olarak A6000 ve RTX 3090 karşılaştırılmış. SolidWorks testi değil ama Studio driverları ile 3090 gayet iyi başa çıkıyor ki 4080 kartı 3090'a göre çok daha güçlü bir kart.

Burada Solid works testi de yapmışlar.

Genel anlamda gördüğüm kadarıyla Studio driverlari ile sorunsuz kullanıldığı söylenmiş aradaki tek fark Quadro serisi iş istasyonlarının oyuncu sistemlerine göre çok daha pahalı olduğu için aynı fiyat bandında Gaming bir kart ve Quadro serisi bir kart karşılaştırıldığı zaman Gaming kartı Studio driverları ile kullanmak daha fazla performans veriyor gibi görünüyor.

İşlemci olarak da Threadripper serisini kontrol ettim. Threadripper 3950X 7950X kartından 100 puan kadar daha iyi performans veriyor videoda ama aradaki fiyat farkı çok fazla.

Sen çok kral bir insansın. Emeğinin karşılını gerçekten ödeyemem. Şiir gibi bilgilendirme yapmışsın, gerçekten çok sağ ol. Eline emeğine sağlık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı