SolidWorks için Sistem Toplama

Biraz inceledim. F/P açısından PassMark - Video Card Performance Comparison bu 3 kart iyi gibi duruyor. 1300-1400TL gibi bir fiyatı var.

Yalnız şu noktada yanlış düşündüğümü fark ettim. Bu ekran kartlarını alırken günün ekonomik şartlarına bakılarak alınmamalı. Kartlar özel haliyle fiyatları da çok yüksek. Bütçenizin sınırlı olması ve sizin çizime yeni başlayacak olmanız göz önüne alındığında bu kartlar mantıklı gelmemeye başladı bana. Sonuçta çizim ve iş için sistem toplanıyorsa bütçeye bakılmadan ihtiyaca uygun hangi parça gerekirse o alınmalı. Amatör başlangıç için mantıklı durmuyor.

Rx 470'i düşünebilirsiniz MSI RX470 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
PassMark - Video Card Performance Comparison

Biraz inceledim. F/P açısından PassMark - Video Card Performance Comparison bu 3 kart iyi gibi duruyor. 1300-1400TL gibi bir fiyatı var.

Yalnız şu noktada yanlış düşündüğümü fark ettim. Bu ekran kartlarını alırken günün ekonomik şartlarına bakılarak alınmamalı. Kartlar özel haliyle fiyatları da çok yüksek. Bütçenizin sınırlı olması ve sizin çizime yeni başlayacak olmanız göz önüne alındığında bu kartlar mantıklı gelmemeye başladı bana. Sonuçta çizim ve iş için sistem toplanıyorsa bütçeye bakılmadan ihtiyaca uygun hangi parça gerekirse o alınmalı. Amatör başlangıç için mantıklı durmuyor.

Rx 470'i düşünebilirsiniz MSI RX470 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
PassMark - Video Card Performance Comparison
Aslında çok mantıklı. Şimdi amatör bir başlangıç yapacağım ama ilerde profesyonel olarak devam edersem zaten bu iş bana para kazandıracağı için yani bir sistem toplarım ve bütçeye bakmam. Bu arada "RX 470" yerine "nVidia" kullanmak istiyorum. "nVidia" taraftarıyım :). Bi' de bu iki kombinasyondan hangisini önerirsiniz. "i7 + GTX 960" yada "i5 + GTX 1060".

Anakatı "B150M Bazooka" yaparsak ya işlemciyi "i7 6700" ya da ekran kartını "GTX 1060" yapabilirim.
Ne dersiniz?
Önermediğim bir sistem olur.

@Murat5038 @Silinen üye , ekran kartı seçiminde siz de bi' yardım etseniz
Nvidia serisinden güncel olanları diğer parçalrı değiştirmeden ekleyebiliyorsan ekle yoksa önceki olur dediğim sistemi alabilirsin. Firepro vb işlere girme şuan. Kaç kez topladık prof. olmadıkça hiç gereği yok. Ayrıca firepro, quadro'da önemli olan GPU değil OpenGL, Driver ve Tflop/ROP yüksekliğidir.

Önermediğim bir sistem olur.

Nvidia serisinden güncel olanları diğer parçalrı değiştirmeden ekleyebiliyorsan ekle yoksa önceki olur dediğim sistemi alabilirsin. Firepro vb işlere girme şuan. Kaç kez topladık prof. olmadıkça hiç gereği yok. Ayrıca firepro, quadro'da önemli olan GPU değil OpenGL, Driver ve Tflop/ROP yüksekliğidir.
İşlemci ya da ekran kartı, anakarttan daha önemli değil mi?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    28,4 KB · Görüntüleme: 101
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı