Son 2 yıl çalışarak diş hekimi olmak mümkün mü?

Lady melissa

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar 😇 Ben 11. sınıfa geçtim bu yıl ve açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum. Çevremdeki herkes çok çalışıyor. İyi üniversiteler ve liseler kazanıyorlar. Fakat benim durumum pek öyle olmadı. Ben aslında ortaokulda çok çalışkan bir kızdım. Okulda sınavlar yaptığımız zamanda sınıfta ilk 5'e okulda ise ilk 20'ye giriyordum. Hayalimde hep diş hekimliği okumaktı bunun için çalıştım. Hocalarımda beni severdi. Sonrasında istediğim lise olmasa da yaşadığım şehirde iyi denilebilecek düzeyde bir Anadolu lisesi kazandım. Ama benim liseye geçmemle birlikte hırsımın düşmeside bir oldu. Hiç test çözmemeye başladım. Hayatımda hiç almadığım notlar aldım. 10. sınıftan ise hiçbir şey anlayamadım. Tamamen evden eğitim gördüm ve uzaktan hocaların anlattığından hiçbir şey anlayamadım. Notlarım 40'lara düştü. Aynı şekilde ortalamamda aşırı derecede düştü. Benim sürekli başarılı olduğumu söyleyen ailem bile bana bu kızdan hiçbir şey olmaz demeye başladı. Fakat onların bu lafları yüzünden bende özgüven falan pek kalmadı. Ama artık bir yerden başlamam ve eski motivasyonumu kazanmam lazım. Önümde bir gelecek var ve geleceğimi harcayamam. Bu ülkede sağlık sektöründen başka kesin olarak iş bulan başka meslek yok ve hedefim olan diş hekimliğini gerçekleştirmek istiyorum. İki sene sıfırdan çalışmayla kazanabilir miyim?😇

Merhabalar 😇 ben 11. sınıfa geçtim bu yıl ve açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum. Çevremdeki herkes çok çalışıyor. İyi üniversiteler ve liseler kazanıyorlar. Fakat benim durumum pek öyle olmadı. Ben aslında ortaokulda çok çalışkan bir kızdım. Okulda sınavlar yaptığımız zamanda sınıfta ilk 5'e okulda ise ilk 20'ye giriyordum. Hayalimde hep diş hekimliği okumaktı bunun için çalıştım. Hocalarımda beni severdi. Sonrasında istediğim lise olmasa da yaşadığım şehirde iyi denilebilecek düzeyde bir Anadolu lisesi kazandım. Ama benim liseye geçmemle birlikte hırsımın düşmeside bir oldu. Hiç test çözmemeye başladım. Hayatımda hiç almadığım notlar aldım. 10. sınıftan ise hiçbir şey anlayamadım. Tamamen evden eğitim gördüm ve uzaktan hocaların anlattığından hiçbir şey anlayamadım. Notlarım 40'lara düştü. Aynı şekilde ortalamamda aşırı derecede düştü. Benim sürekli başarılı olduğumu söyleyen ailem bile bana bu kızdan hiçbir şey olmaz demeye başladı. Fakat onların bu lafları yüzünden bende öz güven falan pek kalmadı. Ama artık bir yerden başlamam ve eski motivasyonumu kazanmam lazım. Önümde bir gelecek var ve geleceğimi harcayamam. Bu ülkede sağlık sektöründen başka kesin olarak iş bulan başka meslek yok ve hedefim olan diş hekimliğini gerçekleştirmek istiyorum. İki sene sıfırdan çalışmayla kazanabilir miyim?😇

Hiçbir şey için geç değil. Eğer çalışmaya 12. sınıfa geçince başlarsanız biraz sıkışırsınız. Bence hemen planınızı oluşturup başlayın.

Bence her şey için geç değil 3 ayda hayatını değiştirebilen arkadaşlarım vardı 2 yıl göz acıyıp kapayincaya kadar geçer ama gene de verimli geçirirsen bence olabilir ama birazda hangi üniversite ona bağlı.

Merhabalar 😇 ben 11. sınıfa geçtim bu yıl ve açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum. Çevremdeki herkes çok çalışıyor. İyi üniversiteler ve liseler kazanıyorlar. Fakat benim durumum pek öyle olmadı. Ben aslında ortaokulda çok çalışkan bir kızdım. Okulda sınavlar yaptığımız zamanda sınıfta ilk 5'e okulda ise ilk 20'ye giriyordum. Hayalimde hep diş hekimliği okumaktı bunun için çalıştım. Hocalarımda beni severdi. Sonrasında istediğim lise olmasa da yaşadığım şehirde iyi denilebilecek düzeyde bir Anadolu lisesi kazandım. Ama benim liseye geçmemle birlikte hırsımın düşmeside bir oldu. Hiç test çözmemeye başladım. Hayatımda hiç almadığım notlar aldım. 10. sınıftan ise hiçbir şey anlayamadım. Tamamen evden eğitim gördüm ve uzaktan hocaların anlattığından hiçbir şey anlayamadım. Notlarım 40'lara düştü. Aynı şekilde ortalamamda aşırı derecede düştü. Benim sürekli başarılı olduğumu söyleyen ailem bile bana bu kızdan hiçbir şey olmaz demeye başladı. Fakat onların bu lafları yüzünden bende öz güven falan pek kalmadı. Ama artık bir yerden başlamam ve eski motivasyonumu kazanmam lazım. Önümde bir gelecek var ve geleceğimi harcayamam. Bu ülkede sağlık sektöründen başka kesin olarak iş bulan başka meslek yok ve hedefim olan diş hekimliğini gerçekleştirmek istiyorum. İki sene sıfırdan çalışmayla kazanabilir miyim?😇

Bunu gerçekten istiyor musun? O zaman mola vermeni bile tavsiye etmem. Bu metni yazmak yerine çalışsaydın sana %0, 01 oranında avantaj sağlardı. Eğer böyle çalışırsan diş hekimini garanti altına alırsın.

1-kahvaltı
2-ders
3-öğle yemeği.
4-ders
5-akşam yemeği.
6-ders
7-uyku

∞​

2 yılda dişini tırnağına takıp çalışırsan istediğin yeri tutturursun kuzenimin lise yılları iğrenç geçmesine rağmen son 1 sene kendini odaya kapattı ve tıpı tutturdu yani azimle yapılamayacak hiçbir şey yok kendine güven.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı