Lady melissa
Hectopat
Daha fazla
Merhabalar
Ben 11. sınıfa geçtim bu yıl ve açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum. Çevremdeki herkes çok çalışıyor. İyi üniversiteler ve liseler kazanıyorlar. Fakat benim durumum pek öyle olmadı. Ben aslında ortaokulda çok çalışkan bir kızdım. Okulda sınavlar yaptığımız zamanda sınıfta ilk 5'e okulda ise ilk 20'ye giriyordum. Hayalimde hep diş hekimliği okumaktı bunun için çalıştım. Hocalarımda beni severdi. Sonrasında istediğim lise olmasa da yaşadığım şehirde iyi denilebilecek düzeyde bir Anadolu lisesi kazandım. Ama benim liseye geçmemle birlikte hırsımın düşmeside bir oldu. Hiç test çözmemeye başladım. Hayatımda hiç almadığım notlar aldım. 10. sınıftan ise hiçbir şey anlayamadım. Tamamen evden eğitim gördüm ve uzaktan hocaların anlattığından hiçbir şey anlayamadım. Notlarım 40'lara düştü. Aynı şekilde ortalamamda aşırı derecede düştü. Benim sürekli başarılı olduğumu söyleyen ailem bile bana bu kızdan hiçbir şey olmaz demeye başladı. Fakat onların bu lafları yüzünden bende özgüven falan pek kalmadı. Ama artık bir yerden başlamam ve eski motivasyonumu kazanmam lazım. Önümde bir gelecek var ve geleceğimi harcayamam. Bu ülkede sağlık sektöründen başka kesin olarak iş bulan başka meslek yok ve hedefim olan diş hekimliğini gerçekleştirmek istiyorum. İki sene sıfırdan çalışmayla kazanabilir miyim?