Son 4 ayda YKS için fen konuları yetişir mi?

Hocam çalışmaktan yana sıkıntım yok son birkaç günde toparlandım daha iyi çalışıyorum ancak dediğim gibi son süreçte fen de nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum.
Yani zaman az konu çok. Biraz daha uzun bir zaman olsa daha sağlıklı tavsiyeler verebilirdim ama ben de mezunum ve şu an sana en uygun yol ne olur bilmiyorum yerinde olsam biyolojiden sistemleri 1 ay içinde eritmeye + olarak kimyada aytnin ilk 4 konusu + elektrokimya ve organik yoğunlaşırım. Bunlar zaten 10 soru veriyor, biyolojide sistemler bitirince de 12nin başındaki 2 konuya bakarsan 20 25 arası yapabilirsin. Gerisi mata kalmış

Hocam fizikten de vektörler, newton un hareket yasaları, itme momentum, manyetizma ve indüksiyon, dalga mekaniği, modern fizik gibi garanti konulara çalışmayı düşünüyorum ama işte bu konularda sorun yaşamamak için TYT fizikte neler çalışmalıyım veya AYT fizikte.

Tyt'de kolay fen konularını hızlıca öğren geç zor konuları fazla uzatmadan eğer imkân varsa yardımla öğrenirsin. Zaman az olduğu için Fizik bakmanı pek önermem ama fizikte 1 günde bitecek konular var onlara bakarsın 1-2 net gelmiş olur sonuçta. Yerinde olsam ayt matematik çalışırdım. Ayt fen'de bak tabi ama 10 net gelse de ayt matematik 30-35 ve üzeri olduğu sürece ilk 70k içerisinde olacaksın belki obp ile 50k atar. Ayt fen için 15 net olurda 20 net pek sanmıyorum.

Hocam belirtmedim ama TYT fizik kimya da sıfır değilim hareket yasaları kimyasal türler arası etkileşimler vs. çalıştım bu konulara benzer diğer garanti konulara da çalışsam daha sonrasında AYT fende garanti olan konulara baksam yine mi kayda değer olmaz çünkü AYT mat 30 üstü gerçekten çok zor tabii ki elimden geleni yapacağım ama dediğim gibi AYT fen ile de desteklemek istiyorum çünkü günü sonunda tercih listeme yazdığım bütün bölümler mühendislik olacak.

Ayrıyeten belirtmek istedim evet hedefim 70-80k ama ilk 100-110k da benim için gayet iyi olur.

Sen zaman azaldığı için strese girmişsin gibi duruyor, ayt fen'de garanti konulara bakarsın denemelerde anlamadığın konuları da YouTube'dan deneme çözümleri izleye izleye halledersin zaten hep aynı soruları farklı şekilde sorup duruyorlar. Ayt fen için 10 net yaparsın diye düşünüyorum daha sonra açıklarına göre konuyu tekrar çalışırsın.

Evet hocam biraz öyle oldu ama boş bir stres değil elimden geleni yapmak istiyorum matematik 20 30 arası fen 10 civarı AYT de bana yeterli olacaktır. İçimi yiyip bitiren şey AYT fende 10 civarı neti yapabilmek için TYT de garanti konuları çalışmış olmak yeterli olacak mı?

Yeterli olmadığını düşündüğün zaman eksik konunun hangisi olduğunu bul ve birkaç günlüğüne ona çalışıp ayt çalışmaya devam et ya da deli gibi bir program yapıp 1 ay içinde tyt fen bitirmeye çalışacaksın.

Muhtemelen böyle yapacağım TYT feni de branş denemeleri ile destekleyip çalışmadığım konuları en azından sorularından biraz öğrenmeyi düşünüyorum.

Eğer ciddi bir şekilde çalırsan tabii ki bitirirsin TYT fen 1 ay dersek AYT'de 3 ay bırakırsın olur.

İstediğin netler için ortalama 2 ay yeterli bir süre. Sen hepsini bitireyim feni ikisindede tam yapayım demiyorsun ki! TYT Fende sıfır değilsin bahsettiğin konular zaten anlaması zor olan konular. Geriye zor olarak bir tek Basınç, Isı sıcaklık, Optik ve dalgalar kalmış zor sayabileceğimiz. Biyoloji TYT adına 4.5 nete çıkman en fazla 2 haftanı alır. AYT'de önerim Kimya ve Fizik çalışman. Ben hangi konuların çalışılabileceğini aşağıda bıraktığım linkteki konuda söylemiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…