Son 4 ayda YKS için fen konuları yetişir mi?

İstediğin netler için ortalama 2 ay yeterli bir süre. Sen hepsini bitireyim feni ikisinde de tam yapayım demiyorsun ki! TYT fende sıfır değilsin bahsettiğin konular zaten anlaması zor olan konular. Geriye zor olarak bir tek basınç, ısı sıcaklık, optik ve dalgalar kalmış zor sayabileceğimiz. Biyoloji TYT adına 4.5 nete çıkman en fazla 2 haftanı alır. AYT'de önerim kimya ve fizik çalışman. Ben hangi konuların çalışılabileceğini aşağıda bıraktığım linkteki konuda söylemiştim.

Çok sağ olun hocam inanılmaz yardımcı oldunuz bir türlü hangi sıra ile çalışacağımı kestiremiyordum siz sırasına göre yazmışsınız.

Hocam peki burada yazdığınız konulara geçebilmek için TYT fende hangi konuları bitirmem gerekiyor?

Son düzenleme:
Çok sağ olun hocam inanılmaz yardımcı oldunuz bir türlü hangi sıra ile çalışacağımı kestiremiyordum siz sırasına göre yazmışsınız.

Hocam peki burada yazdığınız konulara geçebilmek için TYT fende hangi konuları bitirmem gerekiyor?

O yazımda da belirtmişim kimya çok temel istiyor. Bence kimyanın hepsini bilmenizde çok fayda var çünkü AYT'yi en temelden alan hocalar bile kimyada bazı şeyleri anlatmıyor. Biyolojide sadece 9. sınıfın ilk ünitesini ve ekolojiyi bilseniz yeterli olacaktır. Fizikte özellikle Dalgalar, Newtonun Hareket Yasaları, Elektrik ve Manyetizma konularından temel alan çok konu var. Haricinde ortak konular yine de var ama onlar sıfırdan anlatılıyor genelde(Bkz. iş güç enerji)

O yazımda da belirtmişim kimya çok temel istiyor. Bence kimyanın hepsini bilmenizde çok fayda var çünkü AYT'yi en temelden alan hocalar bile kimyada bazı şeyleri anlatmıyor. Biyolojide sadece 9. sınıfın ilk ünitesini ve ekolojiyi bilseniz yeterli olacaktır. Fizikte özellikle dalgalar, newtonun hareket yasaları, elektrik ve manyetizma konularından temel alan çok konu var. Haricinde ortak konular yine de var ama onlar sıfırdan anlatılıyor genelde(bkz. İş güç enerji)

Anladım hocam fizik te 1 2 konu daha çalışsam tamam o zaman. Biyoloji de hücreye kadar çalışmıştım orada da kalan konular arasında sadece TYT de garanti çıkacak konulara bakarım. Kimya da ise hepsini bitirebileceğimi düşünmüyorum orada da garanti konular üzerine çalışacağım o halde.

Merhaba konuya hızlıca gireceğim şu anda mezunum ve bu sene sayısala geçtim bu yüzden fen alanında pek iyi değilim malum sınava 4 ay kaldı, ve diğer dersler matematik, Türkçe tam anlamıyla bitmiş değil ancak asıl sıkıntı yaşayacağımı düşündüğüm alan fen bütün konuları bitirmek pek mümkün gözükmüyor TYT, AYT fen garanti olan konular nelerdir? Ve TYT fende sadece garanti konuları çalıştıktan sonra AYT fende garanti olan konulara çalışırken sıkıntı yaşar mıyım? Hedefim öyle derece falan değil gerçekçi yaklaşıyorum ilk 70-80 k hedefim.

Kardeşim burada yazanlar ne yaşıyor anlamadım, eğer TYT fende sıkıntın yoksa +10 net yapabilecek kadar biliyorsan kalan 4 ayda AYT fende 30+ bile yapabilirsin (her AYT fen dersine 1 ay versen elinde fazladan 1 ayın daha kalıyor kaldı ki günde ortalama 8 9 saat çalışacagını varsayarsak, tabii birkaç saati diğer dersleri unutmamak adına tekrara dahil. Her AYT fen dersine 1 ay absürt kaçar mesela biyoloji için cok uzun bir süre 1 ay tekrar yogunluklu bir ders cünkü ) Bunu yaparken bir yandan TYT feni de yükseltmiş olacaksın zaten. TYT fenin eksik ise kalan süreçte tam anlamıyla 8 10 saat civarı TYT+AYT fen çalışıp yine AYT fende +20 yapabilirsin burada yazan arkadaşlar ne akla hizmet 20 yapamazsın 10 net yaparsın falan demiş çözemedim senin yerinde olan biri gayet de 20+ yapabilir. Hedefini 100k bandında tutma kendini kısıtlama yeter matematigi yandan güzel götürmeye bak. Kolay gelsin..

Kardeşim burada yazanlar ne yaşıyor anlamadım, eğer TYT fende sıkıntın yoksa +10 net yapabilecek kadar biliyorsan kalan 4 ayda AYT fende 30+ bile yapabilirsin (her AYT fen dersine 1 ay versen elinde fazladan 1 ayın daha kalıyor kaldı ki günde ortalama 8 9 saat çalışacagını varsayarsak, tabii birkaç saati diğer dersleri unutmamak adına tekrara dahil. Her AYT fen dersine 1 ay absürt kaçar mesela biyoloji için cok uzun bir süre 1 ay tekrar yogunluklu bir ders cünkü ) bunu yaparken bir yandan TYT feni de yükseltmiş olacaksın zaten. TYT fenin eksik ise kalan süreçte tam anlamıyla 8 10 saat civarı TYT+AYT fen çalışıp yine AYT fende +20 yapabilirsin burada yazan arkadaşlar ne akla hizmet 20 yapamazsın 10 net yaparsın falan demiş çözemedim senin yerinde olan biri gayet de 20+ yapabilir. Hedefini 100k bandında tutma kendini kısıtlama yeter matematigi yandan güzel götürmeye bak. Kolay gelsin.

Öncelikle teşekkür ederim söylediklerinizi dikkate alacağım kesinlikle. Günlük 8 9 saat şu an benim için biraz fazla ancak çalışma süremi arttırıyorum hedefim TYT AYT fen garanti konularını süpürüp kalan vakitte branş denemeleri ile bunları pekiştirirken çalışmadığım konulara bakmak olacak. 100k ile kendini kısıtlama demişsiniz haklısınız ancak mezun senesi sayısala geçtim ve okumak istediğim bölüm 100K'den sonra minimum 27k ile alıyor ancak tabii ki de haklısınız kendimi sınırlamayacağım.

Yaklaşık 3 ay geçti ve ben biraz da olsa ilerleme kaydettim AYT matematik de trigo bitti lti ve logaritma dizi kaldı logaritma dizi limiti 10 günde bitiririm diye düşünüyorum kaldı 30 gün şimdi son bu 30 günde türev integral ve AYT fenden kalan konularım ( AYT fizikte itme momentumdayım biter bitmez 12.sınıf konularına geçeceğim daha kolaylar ve kimya da gazlar yeni bitti biyoloji yi de anlamadığım için direkt eledim ) biter mi yani bir de arada TYT denemesi de yapmam gerekecek orada da 60 70 arasındayım hedefim sayısal ilk 100k sizce neler olur tecrübelerinizi aktarır mısınız? TYT de bir 10 15 net AYT de ise 20 30 net arttırabilir miyim bu süreçte?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı