Son 6 aydır boyum hiç uzamadı

Öncelikle iş genlerde hocam. Genleriniz de yoksa egzersiz vs ile en fazla 1-2 cm uzarsınız. Erkeklerde 20 yaşa kadar devam eder. Bir anda boy da atabilirsiniz. Bir anda boy atmanın da kötü yanı yırtıklar oluşuyor derinizde.
 

Derimde çok fazla yırtık ve mor çizgiler vardı zamanında. Bacaklarım mosmordu. Bundan 2 sene önce potansiyelimi aşırı zorlayarak yüzüyordum senenin sonucunda oluşmuştu. Boyumun uzadığını ve çevremdekilerin boy atmışın dediğini hatırlıyorum. Tekrardan aynı döneme gireceğim ama bu sefer beslenmeye de dikkat ederek. 1 senenin sonucunda neler olacak bakalım.
 
Doktor gözetimi altında bunları yapsanız ve doktordan gerekli bilgileri alsanız iyi olur hocam. Fizyolojiye görünün bi. Biz ne kadar bilgi versek de eksik olur doktor değiliz sonuçta.
 
Uzamanız çok zor. Genetikleriniz oldukça kısa çünkü.

Genetik etkiliyor fakat 1.60'ta kalacak kadar degil. Annem 1.60 babam 1.69 benim boyum 1.74 amcalarım benden kısa dayılarımla aynı boydayım. Tek kıstas anne baba degil. 15 yaş icin endişe edecek bir durum yok ergenliğe giriş ve olgunlaşma kişiden kişiye değişir.
 
Peki boyun önemini siz mi belirliyorsunuz? 15 yaşında olunması gereken sağlıklı boy 1.75 civarıdır.
Boy çok önemlidir ya da önemsizdir diye bir şey demedim ki ben belirleyim. Bu arada türkiyenin boy ortalaması erkeklerde 171 cm. sizin kadar sağlıklı ve normal olamadığımız için özür dileriz hocam türkiye olarak.
 
Peki boyun önemini siz mi belirliyorsunuz? 15 yaşında olunması gereken sağlıklı boy 1.75 civarıdır.

Bu genetikle alakalı bir durum. Annem babam kısa ise ve ben de 15 yaşında 1.75'ten kısayım diye "sağlıksız" olmuş olmuyorum dostum. Söylediğin internette yazan bilgi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…