10. uyarıdan sonra zaten 1 güne çıkıyor. Konular onaydan geçiyor ama mesajları da onaya koyamayız. Böyle bir insan gücü yok elimizde. Yazılımını geliştiriyoruz öte yandan, yakında herkesin kullanımına açacağız.
Söz konusu mesajlar için de mutlaka raporlama özelliğini kullanın. Yazılarını düzeltir, uyarılarını veririz. Burada kırık cama yer yok. Dolaşırken 4 ay önceki yazım hatasına bile denk gelirsek düzeltip uyarısını veririz.
Son zamanlarda bunun artma sebebi de sitenin artan trafiği. Arada böyle geçici sızıntılar olacaktır. Çatlakları hep birlikte onaracağız, kendileri öğrenene kadar. Öğrenemiyorsa da sorun yok, başka platforma geçebilir. Bizim kurallarımız belli.
// İki arkadaşı da tespit ettim. 20 uyarıya rağmen halen daha bildiğini okumaya devam ediyor. Bir haftalık bir uyarı verelim, ciddiyetimizi anlasın.
Bugüne kadar 46 mesaj atmış. Hepsini, tek tek inceledim. 30 tane uyarısı oldu toplamda. 1 hafta erişimi kısıtlandı. Bir sonraki hatasında 1 ay.
Moderatörleriniz yazım kurallarını bilmedikten sonra, yanlışları nasıl düzeltmelerini bekliyorsunuz?
"Konular onaydan geçiyor ama mesajları da onaya koyamayız. Böyle bir insan gücü yok elimizde." yazmışsınız.
Kaç konuya rastladım, moderatörün düzeltmeleri ardından hala kaç tane yazım yanlışı vardı konu sahibinin yazısında. Bu bir kere de çıkmadı karşıma. Sosyal'i Sosyal yapan şey, forumun çöp kokmaması ve çöp gibi gözükmemesi benim gözümde. Bunun böyle olmasını sağlayan da yine moderatörlerin uğraşı ve düzeltmeleri. Ancak son alımdan bu yana neredeyse her konuda (konu mesajlarında değil, konu sahibinni sorusunda / konunun açılış yazısında / konu girdisinde) yanlışlara rastlıyorum. Bunların görülmemesinin imkanı yok. Zaten bu yüzden konular açılmadan önce denetimden geçiyor. Demek ki denetim düzgün yapılmıyor. Moderatör düzenlemesi ibaresi olan mesajlarda bile kaç tane yazım yanlışıyla karşılaşıyorum.
Bunları dile getirince millet "Ne kadar takıntılısın, yanlış yazılsa ne olacak, anlıyorsun sonuçta." diye çıkışıyor. Anlaşılmasına anlaşılır mesajlar ancak hem görüntü olarak en azından beni rahatsız ediyor. Şu son moderatör alımlarından bu yana çok ama çok sık görmeye başladım bu yazım hataları. Moderatörlerden biri bile yazım kurallarını bilmiyor olsa, kim bilir kaç konu onaylamıştır.
// İki arkadaşı da tespit ettim. 20 uyarıya rağmen halen daha bildiğini okumaya devam ediyor. Bir haftalık bir uyarı verelim, ciddiyetimizi anlasın.
Bugüne kadar 46 mesaj atmış. Hepsini, tek tek inceledim. 30 tane uyarısı oldu toplamda. 1 hafta erişimi kısıtlandı. Bir sonraki hatasında 1 ay.
Keşke sizin gibi olsa tüm moderatörler de , yine en azından iki ay önceki gibi daha az hatayla karşılaşsak.
Onlar ceza alınca eline ne geçecek? Herkes kendine baksın. Gerisini yöneticiler hallediyor.
"Herkes kendisine baksın." demekle kapanmıyor konu. Ben hata yapmıyorum, en azından diğerleri kadar. Benim hata yapmamam, diğerlerinin de yapmadığı anlamına gelmiyor. Moderatörler zaten denetimi düzgün yapsa böyle bir konuyla karşılaşmamış bile olacaktır. Moderatör denetiminden geçen konuları geçtim, sonradan düzenledikleri mesajlarda bile yazım yanlışları devam ediyor, kaldırılmamış oluyor.
Bunun iki nedeni olabilir:
1- Ya moderatör yapılan kişi/kişiler yazım kurallarını bilmiyorlar, buna rağmen moderatör yapılmışlar.
2- Yazım kurallarını bilmelerine rağmen dikkat etmeden, üstünkörü denetim gerçekleştiriyorlar.