Son dönemde artan üslup ve yazım sorunları

Eki Görüntüle 491346

@Recep Baltaş yanlış anlamazsanız bu cezanın amacını yazar mısınız? Alıntıladığımız her mesajı denetlememiz mümkün değil.
Tahminimce bunun nedeni şu: Eğer alıntıladığın mesajda yazım yanlışı varsa ve moderatör bu mesajı düzenleyecekse, hem yazım yanlışı yapanın mesajını düzenliyor, hem de senin mesajını yeniden düzenlemesi gerekiyor çünkü senin alıntılayarak yazdıgın mesajda, yazım yanlışı olan mesaj otomatik olarak düzeltilmiyor. Kısaca ikinci iş çıkmış oluyor onlara, sanırım bu yüzden de bu ceza var. (Otomatik düzelmiyor diye biliyorum.)

Kötü niyetli kullanımları engellemek için bu kısıtlamayı kaldırmamız zor gibi.

Biliyorlar ama bazen üstünkörü iş yapıyorlar ya da gözlerinden kaçıyor. Konu sayısı da çok fazla olduğundan yine raporlama özelliğini kullanmanızı rica edeceğim.
Eğer ileride bir denetim gerçekleştirmeyi düşünürseniz, son alınan moderatörleri öncelikli olarak kontrol etmenizi önereceğim, lütfen yanlış anlamayın, sadece gözlemimden yola çıkan bir öneri. Son alımda alınan moderatörler de yanlış anlamasın, ki zaten kimler alındı ve kaç kişiyi aldılar bilmiyorum bile ama artış, son alımdan sonra gerçekleşti. Belki de halihazırda, uzun süredir moderatörlük yapan birinin hatalarını sonucudur, bilemiyorum. Dediğim gibi, sadece bir moderatör bile üstünkörü iş yapıyorsa ya da direkt yazım kurallarına hakim değilse, onun elinden geçen onlarca konu olacak ileride.

Eki Görüntüle 491346

@Recep Baltaş yanlış anlamazsanız bu cezanın amacını yazar mısınız? Alıntıladığımız her mesajı denetlememiz mümkün değil.
Evet gerçekten ya. Bu cezayı ilk yediğimde sinir kirizi geçirmiştim şimdi kahkaha attım.:)
Arkadaşlar sanırsın WP'de çok samimu olduğu biri ile yazışıyor. Bende bazen kendimu kaptırıp "ztn" yazıyorum ama sonra düzenliyorum.
Ama adamların yaptığı tek yanlış bu değil. Mikail Fidan görse 1 mesajtan 3 ban atardı en az. Iyi denk gelmemişler.
Eğer ileride bir denetim gerçekleştirmeyi düşünürseniz, son alınan moderatörleri öncelikli olarak kontrol etmenizi önereceğim, lütfen yanlış anlamayın, sadece gözlemimden yola çıkan bir öneri. Son alımda alınan moderatörler de yanlış anlamasın, ki zaten kimler alındı ve kaç kişiyi aldılar bilmiyorum bile ama artış, son alımdan sonra gerçekleşti. Belki de halihazırda, uzun süredir moderatörlük yapan birinin hatalarını sonucudur, bilemiyorum. Dediğim gibi, sadece bir moderatör bile üstünkörü iş yapıyorsa ya da direkt yazım kurallarına hakim değilse, onun elinden geçen onlarca konu olacak ileride.
Aslında kaç mod var bilmiyorum ama moderatörlerinde bu kadar büyük kitleli bir foruma yetişmeleri zor gibi. Moderator sayısı arttırılabilir bence. 17 yetkili bu kitleye sahip bir forum için az bence.

Kötü niyetli kullanımları engellemek için bu kısıtlamayı kaldırmamız zor gibi.

Biliyorlar ama bazen üstünkörü iş yapıyorlar ya da gözlerinden kaçıyor. Konu sayısı da çok fazla olduğundan yine raporlama özelliğini kullanmanızı rica edeceğim.
Kısıtlama kaldırılmayıp 30 saniyeye düşürülürse iyi olur ama tabii yönetim bilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı