Son yıllarda artan agnostik, ateist ve deist düşüncelerin sebebi nedir?

Bence dinci denilen insanların argümanlarının saçma oluşu ve internetin gelişmesiyle conkbayırından kimsenin yuvarlanmadığını insanların öğrenmesi dinlere sapasağlam bağlanma dahil bazı şeylerin sonunu getiriyor.

15 yaşında Zoom da hangi toplantı ya bu 3 kutsal kitabı baştan sona okudunuz yani demek peki bana 3 kitapta doğru bulmadığınız noktaları kendi düşünceleriniz ile kısa bir şekilde yazar mısınız bilgilenmek istiyorum.

Bir kısmı gerçekten araştırıp kendine en uygun düşünce olduğunu düşünsede. Çok büyük bir kısmı da “Abi ateistim, ne ALLAH’ı ya, ben ateistim çko havalıyıym, ohaaa sen ALLAH’a mı inanıyorsun seni çomar” kafasında.

Niye yaşa göre yargılıyorsun, araştırabilir.

Müslüman olursan kapalı giyinmelisin ve 5 vakit namaz kılmalısın. Bu dinin Emir'i.
Kuran'da böyle bir şey yazmıyor, bildiğim kadarıyla. Yazıyorsa atabilir misin? Mesela 5 vakit namaz meselesi mezheplere göre değişir 3 vakit kılanda var, "kapan" diyor konuyu nasıl yorumlarsan, sana başını ört kapan diyen yok.

Siz istediğinize inanın. Fayda vermeyecek, size veli olmayacak şeylerle uğraşın. Hesap günü geldiğinde de böyle konuşabilecek misiniz?
Bu kaba tabirle devam edersen seni buradaki herkes "göz ardı" edecektir. Biraz sakin ol, biraz sakin tartış. Sakin tartışmak her zaman iyidir bir de başkalarının inançlarına "saçmalık" demende biraz ayıp. Senin dinine "saçmalık" deseler eminim ki sinirden çıldırırsın.

Kendine yapılmasından hoşlanmadığın şeyleri başkasına yapma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…