Son yıllarda artan Atatürk düşmanlığı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sayısı artmadı. Sadece daha rahatlar. Ben Almanya'da doğup, büyüdüm ve kısıtlı dönemlerim İstanbul'da geçti. Açıkçası İstanbul'un en güzel semtlerinde büyüdüm/ zaman geçirdim ve Almanya'da Atatürk'ü sevmeyen bir sürü Türk vardı. Küçükken beni çok üzüyordu bu durum. Artık sinir ediyor bu saygısızlıkları ve küçükken bu gördüklerimi İstanbul'daki arkadaşlarıma anlattıklarımda inanamıyorlardı. Onlar da daha önce Atatürk sevmeyen birileri görmedikleri için garip geliyordu. Büyüdükçe Türkiye'de de görmeye başladık. Küçükleri bu işin içine sokmayın. Çoğunun günümüzdeki değerlere saygıları yok. Yetiştirilme tarzı olabilir açıkçası. Dini, milli değerlerin pek bir değeri yok onlar için ama daha küçükler. Çevrelerindeki gördüklerini taklit ediyorlar.
 
Kraldan çok kralcılık yapıyorlar. Ben Twitter'da pp ye Atatürk koyup da mantıklı bir şey söyleyen görmedim mesela henüz.
O zaman gözündeki örtüyü kaldır ve biraz daha iyi bak.
 
Kemalist'ler ne yapıyor onlara? Onu anlamadım.
Bir şeyin zonuna izm ekleyince onu ideoloji haline getirip halka anlatamazsınız. Anlatmanız için onu basitleştirmeniz lazım. Basitleştirmek ise onu öldürmek demektir. O zamanki şartları göz önüne alarak profesyonel bir şekilde bunu ele almak lazım ki bir kişi ben kemalistim diyebilsin. Ayrıca Atatürk de bizim gibi insandır. Hataları olmuştur. Onun yaptıklarına kemalizm dersek farketmeden yaptığı hataları da bu düşüncenin içine katmış oluruz. Bu hatalar o dönem için yanlış olan hatalarda olabilir, o dönem için uygun olup şu an olmayanlar da.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geri
Yukarı