Son zamanlarda farklı hesaplar çalındı

Ukuchuwu

Decapat
Daha fazla  
Son 6 aydan beri 2 kere Instagram 2 kere Spotify ve 1 kere Discord ve Steam hesabım çalındı. Bu hesapların hepsi farklı bir e postaya bağlı. Bilgisayarda Kaspersky'dan da Malwarebytes'den de tarama yaptım ama hiçbir şey çıkmadı. Telefon iOS olduğu için telefonla alakalı olduğunu sanmıyorum yakın zamanda e postaların şifrelerini değiştirmeme rağmen yine Spotify hedabım çalındı. Ne yapmalıyım?

Son 6 aydan beri 2 kere Instagram 2 kere Spotify ve 1 kere Discord ve Steam hesabım çalındı. Bu hesapların hepsi farklı bir e postaya bağlı. Bilgisayarda Kaspersky'dan da Malwarebytes'den de tarama yaptım ama hiçbir şey çıkmadı. Telefon iOS olduğu için telefonla alakalı olduğunu sanmıyorum yakın zamanda e postaların şifrelerini değiştirmeme rağmen yine Spotify hedabım çalındı. Ne yapmalıyım?

Hocam bu hiç normal değil ya biri size taktı ya da birinin ağına düştünüz devam ederse gidin Wi-Fi falan değiştirin şaka ya gelmez hocam.

iOS olduğuna güvenmeyin birsürü güvenlik açığı çıkmıştır iOS da. Biri size takmış olabilir veya verdiğiniz ama çalmaz dediğiniz kişiler de yapıyor olabilir.

iOS olduğuna güvenmeyin bir sürü güvenlik açığı çıkmıştır iOS da. Biri size takmış olabilir veya verdiğiniz ama çalmaz dediğiniz kişiler de yapıyor olabilir.

Yani hocam ben kimseye şifrelerimi vermem 30 dakika önce Spotify şifremi değiştirdim hala başka biri dinliyor.

Peki benim başka yapabileceğim bir şey var mı?

Yani hocam ben kimseye şifrelerimi vermem 30 dakika önce Spotify şifremi değiştirdim hala başka biri dinliyor.

Peki benim başka yapabileceğim bir şey var mı?
Sıfırdan bir mail aç çoğu yere yeni hesap açıp onu bağla unutmamak adına, güçlü de bir şifre koy öbürlerinden tamamen bağımsız. 2 aşamalı doğrulama ve telefon doğrulaması gibi özellikler açık olsun tüm hesaplarında.

Yedeklemelerinizi alıp bilgisayar ve telefonunuza format atın. Ardından tüm şifrelerinizi değiştirin. Güvelik politikalarını güçlendirin, iki faktörlü kimlik doğrulaması gibi.

İki faktörlü kimlik doğrulaması hepsinde açık zaten hocam çalınmadan önce de açıktı ama bana hiçbir bildirim gelmedi. ben kullanırken çalındığını fark ettim. Bütün şifreleri değiştirdim ama Spotify şu anda çalınmış vaziyette maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı