Steam Sonbahar indirimi mi, kış indirimi mi daha avantajlı?

İndirim

  • Sonbahar

  • Kış


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Önceden Yaz ve Kış indirimleri diğer indirimlerden daha büyük kapsamlı olurdu. Ancak son yıllarda Valve bu indirim dönemlerini standart hale getirdi, kapsamları benzer olacaktır.

Genellikle çoğu zaman oyunlar eskidikçe yapımcı firmalar indirim oranlarını arttırır, dolayısıyla +1 yıldır mağazada olan oyunlarda kışın indirim oranı artabilir. Sonuçta indirim oranlarını Steam değil, oyun yapımcıları seçiyor.

Almak istediğiniz spesifik oyunlar varsa bunların fiyatlarını ve önceki indirimlerde hangi fiyata düştüklerini SteamDB üzerinden inceleyebilirsiniz. Örneğin popüler oyunlardan birisi olan Rust, geçen kış ve bahar indirimlerinde aynı indirimi almış.

2023-08-26 14_28_36-Rust Steam Charts · SteamDB - Chromium.png
2023-08-26 14_28_24-Rust Steam Charts · SteamDB - Chromium.png


Ancak Türkiye içinde şöyle bir sorun var, oyun dağıtıcı şirketler TL bazındaki fiyatlarına zam yapıyorlar. Geçtiğimiz dönemde birçok oyuna zam geldi ve Steam bu tarz kur güncellemelerinin artık daha sık aralıklarla yapılacağını belirtti, bu güncelleme oyun yapımcılarını da etkiliyor. Almak istediğiniz oyun kış indirimine kadar zamlanabilir.
 
Bana göre son bahar. Çünkü her geçen gün oyunların zam potansiyeli artıyor ve bu yüzden erkenden ucuza almak geç almaktan daha iyi bence.
 
Bana göre son bahar. Çünkü her geçen gün oyunların zam potansiyeli artıyor ve bu yüzden erkenden ucuza almak geç almaktan daha iyi bence.

FM 2024 şu an çıktı %10indirimli haliyle şimdi mi almak mantıklı sonbahar indirimin değil mi sonbahar indirimi FM'yi etkiliyor muydu hatırlıyor musunuz?
 

Geri
Yukarı