Sonradan takılan SSD PC'de görünür mü?

Bebek Shaun

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yeni SSD almayı düşünüyorum ama şu an 2 adet HDD'ye sahibim ve Windows kurulu. SSD'yi PC'ye taktığım an bu SSD yerel disk e olarak mı gözükecek veya ben bu diski PC'ye biyerden yerel disk e diye mi ayarlayacağım? Eğer 2. seçenek gibi yapacaksam nasıl yapacağım?

Yeni SSD almayı düşünüyorum ama şu an 2 adet HDD'ye sahibim ve Windows kurulu. SSD'yi PC'ye taktığım an bu SSD yerel disk e olarak mı gözükecek veya ben bu diski PC'ye biyerden yerel disk e diye mi ayarlayacağım? Eğer 2. seçenek gibi yapacaksam nasıl yapacağım?
Büyük ihtimalle gözükecektir. Sorun olursa güncelleyebilir siniz.

Taktığınız SSD sistemde görünür. HDD'yi klonlayarak boot diski olarak kullanabilirsiniz. depo diski olarak kullanacaksanız klonlama ile uğraşmanıza gerek yok. Biçimlendirmeniz yeterlidir.

Win 10 kurarken HDD'de şu uyarıyı verdi "Windows bu diskte yüklenemez. Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerde, Windows yalnızca GPT disklere yüklenebilir". Bende HDD'yi biçimlendirdikten sonra sildim ve tekrar oluşturdum, sorun çözüldü. HDD'deki Windows'u SSD'ye taşırken bu sorundan dolayı bir hata çıkma şansı var mı?

Kopyalama işlemini Windows açıkken yapıyorsunuz. Bir hata çıkarsa kopyalama işlemi durur veya hiç başlamaz. HDD'niz zarar görmez. Korkulacak bir işlem değil. Aktaracağınız veri SSD'nin kapasitesinden fazla olmasın yeter.
Yeni format attım. SSD alacağım için doldurmamaya çalışıyorum zaten. Teşekkürler. Daha önce de klonlamaya çalışırken fidye virüsü girmişti 🤔.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı