Sonraki Amiral Gemisi Exynos, AMD RDNA 2 GPU İle Gelecek

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036

Yeni Samsung Exynos çipseti, AMD RDNA 2 GPU’nun gücünden faydalanacak. Samsung, bu yılın başlarında AMD grafiklerini amiral gemisi Exynos işlemcilerine getireceğini açıklamıştı. Öte yandan, bir sonraki amiral gemisi Exynos çipsetinin piyasaya sürülmesiyle ilgili herhangi bir tarih veya ayrıntı verilmemişti. Son olarak AMD, Computex 2021 açılış etkinliği sırasında bazı detaylar verdi. Buna göre, sonraki amiral gemisi […]

Devamı: Sonraki Amiral Gemisi Exynos, AMD RDNA 2 GPU İle Gelecek
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Kullanılan RDNA 2 GPU M1'in GPU'suna yakın.
Sızan benchmarklarda öyle gözüküyor.

Acaba FSR (FidelityFX Super Resolution) kullanılabilecek mi?

Exynos 2200'ün AMD GPU'ya sahip ilk Samsung yongası olacağı ve hem akıllı telefonlarda hem de dizüstü bilgisayarlarda kullanılacağı söyleniyor.

Mobil telefon için bu kadar güçlü bir GPU kullanacak bir uygulama/oyun var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Var. Minecraft bile zorlayabiliyor chunkları falan açınca.

Mali T-860 MP2 de bile Minecraft'da 16 chunk ile rahatlıkla oynayabiliyordum.
En yeni nesil telefonlar MaliG72-MP24, adreno 640 gibi grafik birimlerinde bile kasıyor mu cidden?

Son düzenleyen: Moderatör:

M1 iPad de 56 chunk ile çok rahat oynayanı gördüm YouTube'da.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mali T-860 MP2 de bile Minecraft'da 16 chunk ile rahatlıkla oynayabiliyordum.
En yeni nesil telefonlar MaliG72-MP24, adreno 640 gibi grafik birimlerinde bile kasıyor mu cidden?

Rog Phone 5'te en yüksek grafik ve en yüksek chunk (48) ayarlarında kasma bariz görülüyor şu videoda (hatta adam grafikleri düşürmek zorunda kalıyor):

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet M1 iPad Pro'da kasmıyor ki mümkünde değil zaten, ama Rog Phone 5'te en yüksek ayarlarda ve 48 chunkta kasıyor. Üstte attığım videoya tıklarsanız dediğim dakikaya yönlendiririyor.

Ha şunuda belirteyim belki bu telefonun yada oyunun optimizasyonundan kaynaklanıyor olabilir. Başka telefonlara tam bakmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…