Sonsuzluk korkunç değil mi?

Hayatımda hiç kul hakkı yemedim, birine kasıtlı zarar vermedim, çalmadım, vücuduma zarar vermedim. Belki de birçok Müslüman'lardan daha hatasızım ama dünyada olan şeylere bakınca bir yaratıcı olduğunu pek sanmıyorum. Şimdi ben cehennemlik mi olacağım?

Eklenti: Bu yorumu sadece Yusuf GERDAN arkadaşımıza yazmadım. Yorum yapmak isteyenler çekinmeden yapabilir.

Evet, cehennemlik olacaksın. Eğer inanmazsan cehennemliksin. Hatta herhangi bir ayeti reddedersen gene cehennemliksin. İnanmıyorsan kendin bakabilirsin. Bakara suresini tamamen oku, soruların cevaplanmış olur. Zaten bunlara göre dünyanın 5/4'ü sonsuza dek cehennemde yanacak. Bunu Kur'an da defalarca üstüne basa basa söylüyor. İnanlara ayrıcalık vardır. İnanmayanlar sonsuza kadar cehennemde ateşler içinde yanacak vs. korkutma teknikleri işte, çok var bunlar Kur'an'da.

Bu kurana ters değil mi? Kuran öncelikle oku diyor. Siz hiç araştırmadan direkt cami hocasından duyduğunuz şeyleri yaparsanız araştırmamış olursunuz bu da kuranın ilk ayetine ters düşer. Bence bir şeyi gerçekleştireceksek önce onun kitabını okuyup anlamalıyız.

O işin mizahı zaten. İslam şartlarına uymalı...
Dini anlatmama gerek yok bence.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı