Sonuçlara göre göz numarası nedir?

yagamilayto31

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, geçen sene arkadaşımla yürürken yeni aldığı gözlüğü denedim. Göz numarası 0.50 ya da 0.75 miyoptu. Daha net gördüğümü fark ettim ve devlet hastanesine gittim. Doktor önce makinede gözüme baktı sonra da tabloyu açtı. Tablodaki her şeyi okudum biraz bulanık olsa da. Doktora da ekledim arkadaşımım gözlüğünü denediğimde daha rahat gördüğümü. Bana onun mercekten olacağını ve göz damlası yazacağını söyledi. Açıkcası yoğun ortamlarda kullanmak için dinlendirici istiyordum ama çok takmadılar sanırım. Geçen seneki fişim bu şekilde. Biri yorum yapabilir mi?
41FB85C3-6698-4441-9CD1-58ED44280F35.png

Dosya Ekleri

• 29795C51-8011-4548-A568-E521E523FD3A.png
    29795C51-8011-4548-A568-E521E523FD3A.png
    522 KB · Görüntüleme: 1.282
Tam emin olamadım ama eğer yanılmadıysam bir gözde 0.50 diğerinde 0.25 miyop görünüyor, tekrar söyleyeyim emin değilim buna. Ama yıllardır lens ve gözlük kullandığım için biliyorum, doktorlar böyle düşük derecelere gözlük yazmak istemezler çünkü göz alışıp derece büyüyebilir. Hatta bazen muayeneye gidiyorum, taktığım lense göre 0.25 daha büyük mercekle bakınca iyi görüyorum ama doktor 'boş ver göz tembelleşmesin' deyip dereceyi büyültmüyor. Sizin bozukluk çok az, belki okulda en arka sırada otursanız tahtadaki küçük yazıları göremezsiniz.

Tam emin olamadım ama eğer yanılmadıysam bir gözde 0.50 diğerinde 0.25 miyop görünüyor, tekrar söyleyeyim emin değilim buna. Ama yıllardır lens ve gözlük kullandığım için biliyorum, doktorlar böyle düşük derecelere gözlük yazmak istemezler çünkü göz alışıp derece büyüyebilir. Hatta bazen muayeneye gidiyorum, taktığım lense göre 0.25 daha büyük mercekle bakınca iyi görüyorum ama doktor 'boş ver göz tembelleşmesin' deyip dereceyi büyültmüyor. Sizin bozukluk çok az, belki okulda en arka sırada otursanız tahtadaki küçük yazıları göremezsiniz.
1.5 Sene civarı oldu bu sonucu alalı. Tekrar gitmeli miyim? İşe gidiyorum, normalde okuyabildiğim yazıları işten çıktıktan sonra okuyamıyorum gözüm görmemeye başlıyor.

1, 5 yılsa derecen illaki büyümüştür. Benim de ilk kez 1,5 derece tanı koyulmuştu, 1 yıl sonra gitmiştim 2,25 olmuştu. Gözde bozukluk olunca gün içinde akşama doğru iyice bulanıklaşma vs olabiliyor, normal yani. O zaman gitmeniz iyi olur. Baş ağrısı falan da yapabilir.

Bu arada ben 1,5 den 2,25 e yükseldiği dönem hiç anlayamamıştım, hatta laf arasında falan hep 1,5 derdim, muayenede 2,25 olduğunu duyunca çok şaşırmıştım.

1, 5 yılsa derecen illaki büyümüştür. Benim de ilk kez 1,5 derece tanı koyulmuştu, 1 yıl sonra gitmiştim 2,25 olmuştu. Gözde bozukluk olunca gün içinde akşama doğru iyice bulanıklaşma vs olabiliyor, normal yani. O zaman gitmeniz iyi olur. Baş ağrısı falan da yapabilir.
Baş ağrısı falan yok bende. Açıkcası alışkanlıktan mı bilmiyorum ama miyopmuşum gibi gelmiyor. Bazen geliyor o da yakında bir şeye odaklandığımda kafamı kaldırıyorum o an bi fark hissediliyor. Devlete gitmek istemiyorum. Gerek yoksa özele de para vermeye o kadar anlamı yok.

Baş ağrısı falan yok bende. Açıkçası alışkanlıktan mı bilmiyorum ama miyopmuşum gibi gelmiyor. Bazen geliyor o da yakında bir şeye odaklandığımda kafamı kaldırıyorum o an bir fark hissediliyor. Devlete gitmek istemiyorum. Gerek yoksa özele de para vermeye o kadar anlamı yok.

Eğer miyopsan uzun süre kitap veya telefona baktıktan sonra kafanı kaldırıp etrafa bakarsan çok bulanık görürsün, bir anlık şaşkınlık oluşur. İlla gözlük takamam diyorsan lens alır takarsın ama bence böyle etkisini hissettiriyorsa git muayene ol. Hayat kaliteni düşürür bu. Devlete de kimse bayılarak gitmek istemiyor ama birkaç dakikalık muayeneye de özelde 1000 TL bayılmak herkese kolay gelmiyor, mecbur gidiyorlar işte. Artık randevu da zor bulunuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı