Sonunda ADSL'den kurtuldum!

Evet 80Mbps'e kadar alabilirsiniz siz, SNR değeriniz baya düşük, ileride kopma sorunu yaşatır size bu. Bir elektrikçi çağırıp dolaptan modeminize kadar cat5 veya cat6 kablo çektirin. Kablonun metresi 1TL - 1.25TL arası. Paketinizi de yükseltirseniz 80Mbps alabilirsiniz.
 
SNR değeriniz baya düşük, ileride kopma sorunu yaşatır size bu. Bir elektrikçi çağırıp dolaptan modeminize kadar cat5 veya cat6 kablo çektirin. Kablonun metresi 1TL - 1.25TL arası. Paketinizi de yükseltirseniz 80Mbps alabilirsiniz.
Teşekkürler, böyle bir şey vardı aklımda fakat tam olarak hangi hamleleri yapacağımı bilmiyordum. Baya işime yaradı bu.
 
Gerçekten bambaşka bir olay. Elbette karın doyurmuyor fakat şu ADSL'den kurtulmak bile insanı sebepsizce mutlu ediyor. Baya uğraştım ve inanın değdi.
8 sene 6 MB internet kullandım, şehir İstanbul. Bana da Vodafone net VDSL getirdi 70 Mbps alıyorum.
 
Yıllarca önce 3-4 Mbps ardından birkaç yıl 6-7 Mbps ile süründükten sonra dün akşam rastgele şansıma altyapı sorgulaması yapayım dedim ve birden 55 Mbps değerini karşımda görünce şaşırıp hemen servis sağlayıcımı aradım. VDSL paketine geçtim, bana 55 Mbps gösteriyorken orada çalışan adam 80 Mbps'ye kadar alabilirsiniz dedi fakat henüz o hızlara ulaşamadım, galiba iç tesisatımda birkaç problem var (bunları da halletmeye çalışacağım). Neyse bu da şimdilik zerre umurumda değil çünkü ADSL'den kurtuldum! Çok uzun ve mücadeleci bir süreç oldu fakat resmen evime medeniyet gelmiş bulunmakta.

NOT: Fiber altyapı talebimi de sürekli dile getiriyorum ve altyapı hazırlıkları olduğunu söylüyorlar eğer Fiber de gelirse harbiden sevinçten çılgına dönerim.

Eki Görüntüle 1212332
seni en iyi ben anlarım şuanda 4mb kullanıyorum evden 1 kişi bağlanınca ping 250-400 uçuyor taahhüt aralıkta bitiyor netspeed geçecem inşallah bende , arap telekomdan kurtulacam şükür
 
Bunu her elektrikçi anlar değil mi? Yani öyle üst düzey bilgili biri olması gerekmiyor?
Anlar. Binada kutu var ise, sizin modeminize iki ucu RJ45 (normal ethernet) jack takılı kabloyla geliyorsa, alacağınız kablonun iki ucunda bu jack takılı şekilde alın, siz de takarsınız.

Modeminizde sadece DSL girişi varsa, binadaki kutunun girişi RJ45 ise, alacağınız yere kablonun bir ucuna RJ45, bir ucuna RJ11 (DSL girişi) uç takılmasını rica edin. RJ11 uç modeminize, RJ45 uç da kutudaki girişe takarsınız.

Binada kutu yok, ya da gelen kablonun ucunda RJ45 yoksa, kabloyu alacağınız yerden bir ucuna jack takmamalarını, modeminizde sadece DSL girişi varsa RJ11, eğer oluyorsa da RJ45 takmasını söyleyin.

RJ11 ve RJ45 görsellerine bakarsanız demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
 
Binada kutu yok, dışarıdaki elektrik direğinden geliyor. Sanırım bu işe sadece Türk Telekom bakıyormuş.
Türk Telekom ekiplerinin iplemesine bağlı. Siz bir şansınızı deneyin, kopma sorunu yaşıyorum hat değerlerim düşük, sokaktan gelen kabloda çürümeler var deyin, ekip yollanmasını isteyin.
 

Geri
Yukarı