Sony A6000 vs A6300

arctur

Picopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Astrofotoğrafçılıkla uğraşıyorum ve bütçem 10 bin TL civarında. A6000'i kit lensle beraber yaklaşık 12 bin TL gibi bir fiyata alabiliyorum. A6300 de aynı fiyatta ama lens hariç sadece gövdesini alabiliyorum. Niyetim gövdeyi teleskobuma bağlamak fakat geniş açı astrofotoğrafçılığı için de elimde lens bulundurmam gerekiyor. A6300 + lens yaklaşık 17-18 bin liraya geliyor ki o kadar çıkarabileceğimden emin değilim.

Derseniz ki iki cihaz arasında fotoğraf kalitesi açısından fark yok ve 6300'deki 4K kayıt desteğinde gözle görülür kalite artışı yok, kit lensle beraber A6000 alıp geçeceğim.

Video konusunun kafama takılmasının nedeni fotoğraf istiflemeyle de uğraşıyor olmam. Satürn gibi gök cisminden örnek vermem gerekirse birkaç dakikalık videosunu çekip videoyu karelere bölerek atmosferik bozulmaların en az olduğu ve en detaylı görünen referans kareyi baz alarak program yardımıyla istifleme yapıyorum. Böylece ortaya fotoğraftan kaliteli bir görüntü çıkıyor. Video kalitesi fotoğraf kalitesi kadar olmasa da benim için önemli. Teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı