Sony A7 III vs Canon Eos R7

ortin

Yoctopat
Daha fazla  
Merhabalar ben şu anda bir ajansta grafik tasarımcı olarak çalışmaktayım. Ajans işlerimiz için orta segment bir kameraya ihtiyacımız var. Fotoğraf konusunda çok profesyonel değilim ama kendimi geliştirmek istiyorum. Orta üstü işimizi görecek bir kamera istiyoruz. Sosyal medyaya iş yapacağım için video ve fotoğraf kalitesi orta olması lazım araştırdığımda ilk olarak Sony A7 III karar vermiştim sonra Canon Eos R7 çıktı siz hangisini tavsiye edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar ben şu anda bir ajansta grafik tasarımcı olarak çalışmaktayım. Ajans işlerimiz için orta segment bir kameraya ihtiyacımız var. Fotoğraf konusunda çok profesyonel değilim ama kendimi geliştirmek istiyorum. Orta üstü işimizi görecek bir kamera istiyoruz. Sosyal medyaya iş yapacağım için video ve fotoğraf kalitesi orta olması lazım araştırdığımda ilk olarak Sony A7 III karar vermiştim sonra Canon Eos R7 çıktı siz hangisini tavsiye edersiniz?
Bence ajanslar, eğer Sony makine kullanacaklarsa, her türlü çekim için A7R serisi, video ve kompakt sinema çalışmaları için ise A7S serisi altına düşmemeliler. Bunun birçok teknik nedeni var, ancak detaya girmeye gerek yok. Ayrıca, A7III için “orta üstü bir makine” demek doğru olmaz. Bu modeller, Fujifilm X-T3 veya Sony A6400 gibi cihazlarla aynı segmentte yer almazlar.

Canon R7 ise benim çok tercih ettiğim bir model değil. Bir ajans için Full Frame (FF) bir makine çok daha faydalı olacaktır. Bu nedenle, R8 üzerine yoğunlaşmanız daha mantıklı bir tercih olur. Ancak batarya konusunda sıkıntı yaşamanız yüksek ihtimaldir. Bu yüzden grip veya yedek batarya edinmeyi kesinlikle ihmal etmeyin. Teknik detaya fazla girmeden özetlemek gerekirse, ajans ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek en uygun makine R8’dir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı