Sony bir anda Last of Us Complete'i duyurdu ve 100 dolardan satışa sundu

2. Oyunun berbat satış performansından sonra 3. oyun beklemek biraz hayalperestlik olur, kaldı ki 3. oyunda anlatacak bir hikayeleri de kalmadı. Sonuçta 2. oyun yarım bitmedi.
2. oyun iyi sattı ya. PC tarafında mı konuşuyorsunuz? PlayStation tarafında sağlam sattı. 3. oyun da çıkar. Böyle bir seriyi minimum 3 oyun yaparlar. Ona bakarsak Uncharted 1'in de öyle devam edecek hali yoktu ama 3 oyun daha çıktı ve 4. oyun da üstüne basa basa final diye çıkmıştı.

2. Oyunun berbat satış performansından sonra 3. oyun beklemek biraz hayalperestlik olur, kaldı ki 3. oyunda anlatacak bir hikayeleri de kalmadı. Sonuçta 2. oyun yarım bitmedi.
2. oyun toplam 10.3 milyon sattı. 1. oyunun 17.8 milyonluk satışının yanında az gibi gözüküyor ama yaklaşık 600 milyon dolarlık gelir demek oluyor 10.3 milyon satış. Oyunun yapım maliyeti ise 250 milyon dolardı.
Spider-Man markasının ölüsü 10 milyon satıyor, onu zaten eliyorum. GoW Ragnarok ise 15 milyon satmış mesela. Last of Us 2, satış anlamında büyük markalar arasında en başarısızı ama yine de Sony'e, 3. oyunu yapmayın dedirtecek bir başarısızlık yok.

Şimdi baktım, Spider-Man 2'yi başarısız bulan tek ben değilmişim herhalde. Spider-Man 2018'in 22 milyon, Miles Morales'in 15 milyon sattığı yerde Spider-Man 2'de 11 milyon satmış. Ha tabii üstte dediğim "Ölüsü 10 milyon satıyor." lafını doğrulamış olmuş.

Eki Görüntüle 2466926
En basit örnekle ''Ürünlerin tekil fiyatı'' 10.98$

Bundle fiyatı 9.88$
Şimdi Steam de şöyle bir paket olsun. Mesela x oyunu 20 dolar y oyunu 12 dolar ve toplamı 32 dolar etsin.
Bu iki oyunu paket yapsak ve desekki 25 dolar.
Şimdi ben x oyunu 20 dolara alsam tekli şekilde ve sonra o pakete gitsem acaba y oyunu 5 dolara mi düşer? Yoksa 10 dolardan üzerinden indirim mı alır?

Şimdi Steam de şöyle bir paket olsun. Mesela x oyunu 20 dolar y oyunu 12 dolar ve toplamı 32 dolar etsin.
Bu iki oyunu paket yapsak ve desekki 25 dolar.
Şimdi ben x oyunu 20 dolara alsam tekli şekilde ve sonra o pakete gitsem acaba y oyunu 5 dolara mi düşer? Yoksa 10 dolardan üzerinden indirim mı alır?
Pakete özgü indirim.

Sony gerçekten gözden düşmek için elinden geleni yapıyor. Daha ne kadar ekmek yiyebilirler bir oyundan emin değilim. İkinci oyunu kendi politik görüşlerini dayatmak için, hikayesini batırdığı gerçeği ve oyunun bu yüzden daha az sattığı gerçeği göz önüne alındığında aslında ikinci oyunu nasıl daha fazla ittirebiliriz çabası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı