Sony, Playstation 6 planlarını Microsoft birleşmesi gerçekleşirse Activision ile paylaşmayacak

Kendi ürettiğin içeriği özel yapmakla, 20-30 yıldır başkasının ürettiği, yıllardır herkese açık olan bir oyunu para basıp özele çevirmek arasındaki farkı göremiyor olamazsınız.
Yeni oyunları gayette özel olarak gelebilir. Adamın malı kardeşim. Silent Hill’in bazısı PC’ye geldi bazısı gelmedi diye dava mı açalım. Sony ağlıyor bildiğin.

Yeni oyunları gayette özel olarak gelebilir. Adamın malı kardeşim. Silent Hill’in bazısı PC’ye geldi bazısı gelmedi diye dava mı açalım. Sony ağlıyor bildiğin.
Arada çok ciddi fark var ama bedava oyun oynayacağız diye ya da fanboyluktan görmezden geliyorsunuz maalesef. Microsoft bu davranışa devam ettikçe hem oyun kaliteleri düşecek, hem üyelik fiyatları artacak, 5-6 sene sonra dönüp baktığınızda "Ya her oyun GamePass'e geliyor gelmesine iyi güzel de hiçbirinin eski tadı yok, boşa para veriyoruz" dersiniz artık.

Microsoft'un yaptığı rekabete aykırı bir durum. Bir Arap şeyhinin gelip İstanbul'daki tüm evleri satın alması, sonra da "Ben 100.000 TL kira istiyorum, nasılsa tüm evler benim, verin verebiliyorsanız" demesiyle az çok aynı şey. Şu an üye toplama, Sony'i devirme derdinde olduğu için bol keseden üyelik dağıtıyor, fiyatları ucuz tutuyor. Hep böyle kalacak mı sanıyorsunuz?

Rekabet, ilerlemeyi beraberinde getirir. Microsoft'sa adamakıllı rekabet etmek yerine sorunun üzerine para fırlatmakla meşgul. Günün birinde bu "üyelik" sistemlerinin hiçbir işe yaramadığını, aksine oyunların kalitesini düşürdüğünü anlayacaksınız. Keşke parası neyse versek de adamakıllı oyun yapsalar diyeceksiniz.

Mesela 10 sene önce MCU'nun her filmi ne kadar keyifliydi, yıllarca beklerdik yenisi gelsin diye, açılış haftası sinemaya gider, post-credit sahneleriyle bir sonrakini beklerdik. Disney+ haklarını satın aldı, onlarca farklı dizi çıktı, kaldı mı eski tadı? Kalmadı. Amazon Prime 10 TL'ye izleyebileceğin Yüzüklerin Efendisi dizisi yaptı, orijinal üçlemenin tadını verdi mi?

Son düzenleme:
Arada çok ciddi fark var ama bedava oyun oynayacağız diye ya da fanboyluktan görmezden geliyorsunuz maalesef.
Beleş mi? Gidip Lies of P ve Starfield’a 2000 TL verdim. Yani neymiş Gamepass kullanmıyormuşum. Sırf Bloodborne oynamak için de PS4 aldım. Karşındaki kişiyi tanımadan yargılama bir dahakine.

Beleş mi? Gidip Lies of P ve Starfield’a 2000 TL verdim. Yani neymiş Gamepass kullanmıyormuşum. Sırf Bloodborne oynamak için de PS4 aldım. Karşındaki kişiyi tanımadan yargılama bir dahakine.
Sonuç? Mantığınızın hatalı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Yanlış düşünmenizin sebebi fanboyluk değilmiş, pardon, çoğunluk öyle oluyor diye varsaydım ama siz de otomatik haklı olmuyorsunuz maalesef. Microsoft bu firmaları alıp oyunlarını GamePass’e eklemeyi amaçlıyor, sizin GamePass kullanmıyor oluşunuz, amacın GamePass’i kuvvetlendirip tekel haline getirmek olduğunu değiştirmiyor.

Ben de GamePass kullanıyorum mesela, sizin 2000 TL verdiğiniz iki oyunu neredeyse bedavaya oynayacak olmama rağmen Microsoft’un tavrına karşı çıkıyorum, çünkü uzun vadede bizim ulaşacağımız oyunların kalitesini bozacağını biliyorum.

Microsoft’un yaptığı nereden baksanız adaletsiz ve uzun vadede bize zararlı. Savunulacak pek bir tarafı yok.

Son düzenleme:
Şu Japonların her şeyi öznele indirgemesini bir türlü anlamıyorum. Adamlar şirket yönetmiyor, bildiğin kendi gururları için yaşıyorlar. Çok rekabetçi insanlar, bu bakımdan Türk insanına benziyorlar. Ama sadece rekabetçi ruh olarak xD. Bu arada paylaşacakları ps planlarının öyle çok kritik şeyler olduğunu sanmıyorum, konsola optimize etmeleri için bilgi verirler.

Arada çok ciddi fark var ama bedava oyun oynayacağız diye ya da fanboyluktan görmezden geliyorsunuz maalesef. Microsoft bu davranışa devam ettikçe hem oyun kaliteleri düşecek, hem üyelik fiyatları artacak, 5-6 sene sonra dönüp baktığınızda "ya her oyun Game Pass'e geliyor gelmesine iyi güzel de hiçbirinin eski tadı yok, boşa para veriyoruz" dersiniz artık.

Microsoft'un yaptığı rekabete aykırı bir durum. Bir Arap şeyhinin gelip İstanbul'daki tüm evleri satın alması, sonra da "ben 100.000 TL kira istiyorum, nasılsa tüm evler benim, verin verebiliyorsanız" demesiyle az çok aynı şey. Şu an üye toplama, Sony'i devirme derdinde olduğu için bol keseden üyelik dağıtıyor, fiyatları ucuz tutuyor. Hep böyle kalacak mı sanıyorsunuz?

Rekabet, ilerlemeyi beraberinde getirir. Microsoft'sa adamakıllı rekabet etmek yerine sorunun üzerine para fırlatmakla meşgul. Günün birinde bu "üyelik" sistemlerinin hiçbir işe yaramadığını, aksine oyunların kalitesini düşürdüğünü anlayacaksınız. Keşke parası neyse versek de adamakıllı oyun yapsalar diyeceksiniz.

Mesela 10 sene önce Mcu'nun her filmi ne kadar keyifliydi, yıllarca beklerdik yenisi gelsin diye, açılış haftası sinemaya gider, post-credit sahneleriyle bir sonrakini beklerdik. Disney+ haklarını satın aldı, onlarca farklı dizi çıktı, kaldı mı eski tadı? Kalmadı. Amazon Prime 10 TL'ye izleyebileceğin Yüzüklerin Efendisi dizisi yaptı, orijinal üçlemenin tadını verdi mi?

Hocam rekabet istiyorsanız bu satın alımın olmasını isticeksiniz Sony şu anda Xbox'dan ne kadar önde pazarda siz biliyor musunuz? Sony'nin bu denli rahat olmasının sebebi cok önde olması gidin bir satışlara bakın Xbox'un şu anda bir gücü yok hatta bu satın alımla Sony devrilicek mi saniyorsunuz? Bu satın alımla 70/30 olan PlayStation Xbox oranı en az 60/40 en fazla 55/45 olacak rekabet bize yarar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı