Arada çok ciddi fark var ama bedava oyun oynayacağız diye ya da fanboyluktan görmezden geliyorsunuz maalesef. Microsoft bu davranışa devam ettikçe hem oyun kaliteleri düşecek, hem üyelik fiyatları artacak, 5-6 sene sonra dönüp baktığınızda "ya her oyun Game Pass'e geliyor gelmesine iyi güzel de hiçbirinin eski tadı yok, boşa para veriyoruz" dersiniz artık.
Microsoft'un yaptığı rekabete aykırı bir durum. Bir Arap şeyhinin gelip İstanbul'daki tüm evleri satın alması, sonra da "ben 100.000 TL kira istiyorum, nasılsa tüm evler benim, verin verebiliyorsanız" demesiyle az çok aynı şey. Şu an üye toplama, Sony'i devirme derdinde olduğu için bol keseden üyelik dağıtıyor, fiyatları ucuz tutuyor. Hep böyle kalacak mı sanıyorsunuz?
Rekabet, ilerlemeyi beraberinde getirir. Microsoft'sa adamakıllı rekabet etmek yerine sorunun üzerine para fırlatmakla meşgul. Günün birinde bu "üyelik" sistemlerinin hiçbir işe yaramadığını, aksine oyunların kalitesini düşürdüğünü anlayacaksınız. Keşke parası neyse versek de adamakıllı oyun yapsalar diyeceksiniz.
Mesela 10 sene önce Mcu'nun her filmi ne kadar keyifliydi, yıllarca beklerdik yenisi gelsin diye, açılış haftası sinemaya gider, post-credit sahneleriyle bir sonrakini beklerdik. Disney+ haklarını satın aldı, onlarca farklı dizi çıktı, kaldı mı eski tadı? Kalmadı. Amazon Prime 10 TL'ye izleyebileceğin Yüzüklerin Efendisi dizisi yaptı, orijinal üçlemenin tadını verdi mi?