Sony Vaio Fan Durma Sorunu

gorkem262626

Hectopat
Daha fazla  
Sony vaio cihazını kullanıyorum. Alalı daha 1 yıl oldu. Bilgisayar çalışırken, laptop'un altına elimi koyduğum zaman fanlar duruyor ve hemen geri çalışıyor. Tam elimin değdiği yer harddisk yeri sadece oraya değince oluyor. Garanti devam ediyor garantiye veriyim mi? Sony firmasının garanti servisi iyi midir? Burnin test ile bir tarama yaptım fotoğraflarını aşşağıda paylaştım. @Recep Baltaş @Murat5038

@Murat5038 cevaplarınızı bekliyorum.

Ekran Görüntüsü (24).png

Ekran Görüntüsü (25).png

Ekran Görüntüsü (26).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam Murat bey en kısa sürede servise vereceğim. Cevabınız için çok teşekkürler.

@Murat5038 bey burnin test sonuçundan çıkan rapor bu. Ben anlayamadım eğer siz çözebilirseniz upload ediyim mi?

Ekran Görüntüsü (27).png

Son düzenleyen: Moderatör:
@Murat5038 cihazı sony yetkili servisine teslim ettim. Onlar cihaza bütün testleri yapacaklar. Ordaki yetkili cihazı incelerken sorunun yazılımsal olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Bazen touchpad çalışmıyordu, pil dolu olduğu halde boş gösteriyordu. Bilgisayarıma tıkladı ordanda özellikler kısmına geldi, ram'in kaç gb olduğunu gösteren yerde sony yazısı yazması gerekiyormuş. Bende cihaza format atmıştım o yüzden bende sony diye bir yazı yazmıyor. Birde fabrika sürümünde yüklü gelen vaio programlarının yüklü olması gerekiyormuş, eğer yüklü olmazsa böyle sıkıntılar çıkarabiliyormuş. Sizce yetkili kişinin dedikleri doğru mu?

Oradaki yetkili cihazı incelerken sorunun yazılımsal olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.
Yazılımsal tabi sorunlar var ancak donanımsal sorunu halletmeden o işlere girişilmez.
Bazen touchpad çalışmıyordu, pil dolu olduğu halde boş gösteriyordu.
Nedenlerini yukarıda yazmıştım.
Birde fabrika sürümünde yüklü gelen vaio programlarının yüklü olması gerekiyormuş, eğer yüklü olmazsa böyle sıkıntılar çıkarabiliyormuş.
Bazı programlar evet ancak hepsi gerekli değil.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı