Sony Vaio laptop DirectX 9.0C hatası

history_lenz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Benim aslında bilgisayarımda bazı sorunlar var, mesela 7 sene önce aldığımda Windows 8'di, güncelleyerek zamanla Win 10 Pro olmuştu. Sonra fanıyla ilgili sorunlar yaşadım, bilgisayarcıya verdim ancak bilgisayarımı geri aldığımda daha beter buldum. Windows 7 olmuştu ve oyun ya da bazı programları açamıyorum. Win 10'a da tekrar yükseltemiyorum ve Steam'den oyunu açmaya çalışırken DirectX 9.0C bildirimi geliyor. Benim bilgisayarım Sony Vaio. i5-3230M 2.60GHz işlemcisi var 64 Bit işletim sistemi var. Bilgisayarım oyun kaldırabiliyor ve hızlı. Eskiden de rahat oynayabiliyordum ama şimdi hiçbir şey yapamıyorum. yardım edebilecek biri varsa yardım etsin, bilgisayardan çok iyi anlayan birisi değilim :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Benim aslında bilgisayarımda bazı sorunlar var, mesela 7 sene önce aldığımda Windows 8'di, güncelleyerek zamanla Win 10 Pro olmuştu. Sonra fanıyla ilgili sorunlar yaşadım, bilgisayarcıya verdim ancak bilgisayarımı geri aldığımda daha beter buldum. Windows 7 olmuştu ve oyun ya da bazı programları açamıyorum. Win 10'a da tekrar yükseltemiyorum ve Steam'den oyunu açmaya çalışırken DirectX 9.0C bildirimi geliyor. Benim bilgisayarım Sony Vaio. i5-3230M 2.60GHz işlemcisi var 64 Bit işletim sistemi var. Bilgisayarım oyun kaldırabiliyor ve hızlı. Eskiden de rahat oynayabiliyordum ama şimdi hiçbir şey yapamıyorum. yardım edebilecek biri varsa yardım etsin, bilgisayardan çok iyi anlayan birisi değilim :(
Windows 7 Sistemin için daha iyi bir işletim sistemi oalcaktır..
buradan direct x i bilgisayarınıza kurup tekrar deneyin.

Windows 7 Sistemin için daha iyi bir işletim sistemi oalacaktır.
Buradan Direct X'i bilgisayarınıza kurup tekrar deneyin.

Teşekkür ederim yardım için Win 7 güzel tabii ki ama ben Win 10'un özelliklerini daha çok beğeniyorum o yüzden Win 10A yükseltmek istedim :)
Windows 7 Sistemin için daha iyi bir işletim sistemi oalacaktır.
Buradan Direct X'i bilgisayarınıza kurup tekrar deneyin.

Bu programı yükledim ancak yine aynı hatayı verdi

Dosya Ekleri

• bandicam 2020-11-17 17-56-31-487.jpg
    bandicam 2020-11-17 17-56-31-487.jpg
    24,4 KB · Görüntüleme: 45
  • bandicam 2020-11-17 17-57-03-785.jpg
    bandicam 2020-11-17 17-57-03-785.jpg
    16,4 KB · Görüntüleme: 44
Denetim masası > Donanım Ve Ses > Aygıt Yöneticisi > Görüntü Bağdaştırıcıları
Adımını takip ederek ekran kartınıza sağ tıklayıp sürücü güncelleştiri tıklayın olmadıysa ekran akrtınızın modelini öğrenip internet üzerinden en son sürücülerini indirip kurun...

Adımını takip ederek ekran kartınıza sağ tıklayıp sürücü güncelleştiri tıklayın olmadıysa ekran akrtınızın modelini öğrenip internet üzerinden en son sürücülerin

Gerçekten yardım etmeye çalıştığınız için çok teşekkür ederim dediğiniz gibi yaptım ancak oyun hala aynı hatayı veriyor ayrıca şu yazılım sahtekarlığı sorunumda var bilgisayarcı ne yaptıysa artık bilmiyorum.
Adımını takip ederek ekran kartınıza sağ tıklayıp sürücü güncelleştiri tıklayın olmadıysa ekran akrtınızın modelini öğrenip internet üzerinden en son sürücülerini indirip kurun...

Ekran kartı modelini nereden nasıl alacağım bilmiyorum Sony markası yine de sizce bulabilir miyim?

Dosya Ekleri

• bandicam 2020-11-17 22-15-46-907.jpg
    bandicam 2020-11-17 22-15-46-907.jpg
    18,3 KB · Görüntüleme: 38
  • bandicam 2020-11-17 22-15-08-948.jpg
    bandicam 2020-11-17 22-15-08-948.jpg
    21,1 KB · Görüntüleme: 46
Gerçekten yardım etmeye çalıştığınız için çok teşekkür ederim dediğiniz gibi yaptım ancak oyun hala aynı hatayı veriyor ayrıca şu yazılım sahtekarlığı sorunumda var bilgisayarcı ne yaptıysa artık bilmiyorum.

Ekran kartı modelini nereden nasıl alacağım bilmiyorum Sony markası yine de sizce bulabilir miyim?
Günahını almayım fakat ya senin bilgisayarında ekran kartı yok yada adam almış içindeki ekran kartını o yüzden bu hatayı veriyor internetten ekran kartı nasıl sökülür diyerek aratın ve ekran kartı olup olmadığını kontrol edin..

Orjinal windows 7 olmama ihtimali çok yüksek o yüzden bu adımı uygulayın...
Hocam güncellemeri kapat windows hiç bir şekilde update almasın birde internetden removewatt isimli ufak bir program var onu indir tıkla çalıştır bilgisayar kapanıp açılacak ve windows senden bir daha lisans anahtarı istemeyecek bunlaru yapmaz isen bir kaç güne kalmaz masaüstün bile gelmeyebilir ekran sip siyah olarak kalır ;)

Günahını almayım fakat ya senin bilgisayarında ekran kartı yok ya da adam almış içindeki ekran kartını o yüzden bu hatayı veriyor internetten ekran kartı nasıl sökülür diyerek aratın ve ekran kartı olup olmadığını kontrol edin.

Orijinal Windows 7 olmama ihtimali çok yüksek o yüzden bu adımı uygulayın...
Hocam güncellemeri kapat Windows hiçbir şekilde Update almasın bir de internetden removewatt isimli ufak bir program var onu indir tıkla çalıştır bilgisayar kapanıp açılacak ve Windows senden bir daha lisans anahtarı istemeyecek bunlaru yapmaz isen birkaç güne kalmaz masaüstün bile gelmeyebilir ekran sip siyah olarak kalır ;)

Tamam dediğinizi yapacağım zaten orijinal olmadığı yazıyor ama nasıl düzelteceğimi bilmiyordum. Büyük ihtimalle içinden aldı tanıdık birisi zaten onun yüzünden oldu bir daha da vermem bilgisayarcıya aldığımdan beri hiç vermedim bir kez verdim fanı yüzünden ondan sonrası zaten bilgisayar kötü oldu. Tekrar yardımınız için çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı