Sony Vaio SVD13217PTB laptopta INTERNAL_POWER_ERROR mavi ekran hatası

volkannehir

Centipat
Daha fazla  
RAM
LPDDR3 SDRAM 8GB
SSD veya HDD modeli
Serial ATA 6 Gb/sn 256GB SSD
Ekran kartı
Intel® HD Grafik 4400
Anakart
Sony Vaio SVD13217PTB
İşlemci
Intel® Core™ i7-4500U
Merhaba arkadaşlar, konu başlığına benzer başlıklara baktım ve benim sorunumu yansıtan bir başlık bulamadım ama yine de gözümden kaçan olduysa affola. Windows 10 ve 11 temiz kurulumu yaptığım bilgisayarımda ön yüklemeler tamamlanıp kişisel ayarlar ekranı öncesindeki yeniden başlatmadan sonra INTERNAL_POWER_ERROR mavi ekran hatası alıyorum ve bilgisayar hiç açılmıyor. Güvenli modda başlamıyor. Sistem kurtarma ve ön yükleme ya da başlangıç onarma gibi işlemler işe yaramıyor. Windows ISO'larım orijinal Microsoft'tan indirildi. Farklı USB'ler ile UEFI ve legacy formatlarında denendi. ISO'lar Rufus ile yazdırıldı.

Dump dosyası olmadan kesin bir şey demek güç fakat ihtimaller söz konusu. Takılı aygıt bunu tetikliyor olabilir. Pil yüzünden de olabilir. Ayrıca şarj adaptörü de sorunun kaynağı olabilir. Son olarak da direkt olarak cihazın içindeki donanımlardan birinde (CPU, RAM vb.) arıza olabilir. Bu durumda elinizden geldiğince sonuçları eleyin ve hatayı tespit edin derim. Donanımsalsa da zaten servise verirsiniz ya da kendiniz parçayı değişirsiniz.

Dump dosyası olmadan kesin bir şey demek güç fakat ihtimaller söz konusu. Takılı aygıt bunu tetikliyor olabilir. Pil yüzünden de olabilir. Ayrıca şarj adaptörü de sorunun kaynağı olabilir. Son olarak da direkt olarak cihazın içindeki donanımlardan birinde (CPU, RAM vb.) Arıza olabilir. Bu durumda elinizden geldiğince sonuçları eleyin ve hatayı tespit edin derim. Donanımsalsa da zaten servise verirsiniz ya da kendiniz parçayı değişirsiniz.

Yanıtınız için teşekkürler. Tavsiyelerinizi denedim, sistem açılmadığı için dump alamıyorum. RAM, CPU tümleşik, GPU APU, voltaj değerleri ve anakarttaki akım testleri de yapıldı hiçbir sorun gözükmüyor. Benim şüphem format esnasında Windows'un kurduğu grafik kartı sürücüsü ile ilgili bir sorun olduğu ama bunun format esnasında kurulumunu engellemenin bir yolu var mı bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı hatayı bende alıyorum çözüm bulabildiniz mi?

Ben tamirciye de götürdüm RAM arızalı dedi fakat Pardus kurdum çalıştı bilgisayarlarımız aynı bende de sVD13211Sgw var.

Merhaba arkadaşlar, konu başlığına benzer başlıklara baktım ve benim sorunumu yansıtan bir başlık bulamadım ama yine de gözümden kaçan olduysa affola. Windows 10 ve 11 temiz kurulumu yaptığım bilgisayarımda ön yüklemeler tamamlanıp kişisel ayarlar ekranı öncesindeki yeniden başlatmadan sonra INTERNAL_POWER_ERROR mavi ekran hatası alıyorum ve bilgisayar hiç açılmıyor. Güvenli modda başlamıyor. Sistem kurtarma ve ön yükleme ya da başlangıç onarma gibi işlemler işe yaramıyor. Windows ISO'larım orijinal Microsoft'tan indirildi. Farklı USB'ler ile UEFI ve legacy formatlarında denendi. ISO'lar Rufus ile yazdırıldı.

Aynı hatayı bende alıyorum çözüm bulabildiniz mi?

Ben tamirciye de götürdüm RAM arızalı dedi fakat Pardus kurdum çalıştı bilgisayarlarımız aynı bende de sVD13211Sgw var.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı