Başarılı Kurulum Sony Vaio VPCCW21FX Mac OS X Mavericks

Sony Vaio VPCCW21FX:

Burada sadece Ethernet kartını tanıtamadım çünkü kext bulamadım. Ekran kartında open gl aktif edemedim ama sistem hatasız çalışıyor.

USB den kurulum yaptım. RAW dosyasını usb aktardım sitede mevcuttur. İlk açtığımda kuruluma gelmeden siyah ekranda kalıyordum. Ekran kartından dolayı Transmac ile usb içine girip S/L/E içinden NV*.* ile başlayan dosyaları sildim. Tekrar kurulama başladığımda sorunu çözmüş oldum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum hdd'de alsan sonuç değişmeyecektir. İlk önce os x kurupta ardından Win 8.1 recoverden yüklersen os x'te silinmiş olur. Fabrika ayarlarına geri alırsın. Yapman gereken şey pc açarken asist tuşuna devamlı basman orada kurtarma menüsü çıkacak. Seçmeli bios olana gel ve enter'le benim İngilizcem çok fazla yoktur ama anladığım kadarı ile yazı bunu anlatıyor. Gönder yapayım diyeceğim ama :D Hiç kimse tanımadığı birine makinesini göndermez. Boşuna hdd alıp zarara girme.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
buda bi yöntem bunu da izle
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
diğer bi yöntem anlatmak istediğim :D

Dosya Ekleri

• SONY VAİO SVF1532 NOTEBOOK İ5 4200U 0 Ayarında Sadece 2Haftalık - İlan ve al_Sayfa_1.jpg
    SONY VAİO SVF1532 NOTEBOOK İ5 4200U 0 Ayarında Sadece 2Haftalık - İlan ve al_Sayfa_1.jpg
    255,9 KB · Görüntüleme: 351
Bunları izlemiştim ama benim dediğim şey bu değil. Ben biosa zaten girebiliyordum. Ama Recep Bey F11 tuşuna basınca bir boot menü geliyorya işte o menüyü bende açamıyorum. ESC den F12 ye kadar tüm tuşları denedim. Bir türlü pc yi hangi cihazdan başlatıcaksınız sorusu gelmedi. Gelse USB HDD DVDR ve ya Cloverboot loader dan seçip başlatıcam. Ama o ufak menü gelmiyor. Neyse zaten Yeni sabit disk siparişi verdim. Gelince önce 2 bölüme ayırıp ilk Mac OS X sonra Win8 kurucam. Ama bununla ilgili bi anlatım bulamadım. Yani win8 temiz kurulum mu yapmam gerekiyor yoksa recoveryi kopyalasam olurmu bilmiyorum. Bu arada ilginizden ötürü çok teşeşkkür ederim :)

Temiz kurulum yapman gerekiyor, recovery olmaz. İlk önce Os x ile Hdd'yi 2 böl. Böldüğün bölümlerin biri hfs formatlı olacak. Diğeri nfs. Nfs seçeneği yoksa fat32 olarak formatla, bölümleri oluştur. Ve Os X kurulumuna devam et. Kurulum bitince seçmeli başlangıç gelecektir. Ardından cd'den Windows 8 başlat kurulum yap. Kurulum bitince her 2 işletim sistemi gözükecektir. Bende şu an kurulu olarak Win7 - kali linüx - osx var. 3'lü işletim sistemi olarak açabiliyorum. Biraz uğraştırıyor ama oluyor. Win 8'de oluyor. Denemiştim problemsiz açabiliyor. Umarım becerebilirsin kolay gelsin. Ayrıca şu an sende Win 8 ve osx kurulu anladığım kadarı ile EasyBCD - NeoSmart Technologies bu sitedeki program işine yarayacaktır. Biraz araştır. Ben bununla 3'lü işletim sistemini açabiliyorum.

Aynı şey başıma geldi sayılır Recep bey ile beraber kurulum yaptık usb takılı olmadan maveriksi bilgisayarımda acamıyorum,bunun nedeni kısıtlanmış bios ayarından dolayı bios kısıtlı oldugu için uefi seçeneğinden boot edip usbden ayrılamıyoruz. @Recep Baltaş 10.9.3 çıktıktan sonra bu sorun içinde çalışacak lütfen forumu takip edin bu sıkıntıdan kurtulun.Eğer sorununuzu doğru anladıysam bunada çözüm bulanacak @Nick.bulamadim

Ben de sadece flashla Windows ve mace ulaşabiliyordum. Sonra easybcdyi kullandım açılırken usb'siz windows ya da maci seçebiliyorum.

Hocam benim de sony vaio vpccw21fx bilgisayarım var. Bios ayarlarını değiştirmeden mi kuruluma başladın? Ben defalarca denememe rağmen kurulumun bir kısmında hata alıyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı