Elektronik Sony WF-1000XM4 2999 TL

Daha önce AirPods Pro kullanıyordum. 2.Nesil ile arasında ciddi bir fark var mı? Ben genel olarak çok memnundum fakat garantisi bitiyor diye satmıştım.

İzlediğim videolardan 1 ile 2 arasında büyük farklar varmış özellikle ANC konusunda, ses olarak da gelişmiş. Detaylı müzik dinleyen veya ANC kullanan biri değilseniz çok farkı anlayamayabilirsiniz.
 
Benim uzun zamandır fiyatını takip ettiğim bir kulaklıktı. 4 bin liradan aşağı hiç görmemiştim. İlk kez dün gördüm 3 bin liraya düştüğünü. Gece hemen alıyorum dedim, eve gelince bir de ne göreyim. Teknosada %15 ek indirim var sepette, onu da uygulayınca 2920 liraya hemen sipariş ettim. Merakla bekliyorum şimdi. Bu kulaklığı takip ederken bir ara Edifier neobuds pro'ya kayar gibi oldum ama günün sonunda Sony yolda geliyor.
Değerlendirmelerde ses kalitesi açısından iyi bir kulaklık olduğu çıkıyor. Sanıyorum mikrofonu çok iyi değil ama deneyip göreceğim. Daha yeni Epıl'dan kurtuldum derken airpods almak istemedim açıkçası.
 
Kulaklık elime sabah ulaştı, ilk izlenimlerim kutusunun küçük olması, ANC'si ve ses kalitesi kesinlikle üzmedi. XM3'ten kötü diyenler korkuttu ama aralarında ses konusunda pek bir fark hissetmedim.

Konuşmayı algılama özelliği çok iyi, ANC açıkken ses duyulmadığı için konuşan birisine "efendim?" diye karşılık verince direk ANC ve müziği devre dışı bırakıyor (duruma göre ortam dinlemesini de aktif ediyor)konuşma bitince otomatik müziği devam ettiriyor.

Eksileri (ilk izlenim)
-Uygulamasında tuşlarını detaylı atama bulamadım.
-Sol kulaklığı tekli olarak kullanamadım( sağ kulaklık bağlantıyı sağlıyor)
-Mikrofonunda ilk çıktığında tanıtımlarda olan robotik ses çözülmüş ama onu düzeltirken arka plan sesinden taviz vermişler (arka plandaki sadece insan sesini algılıyor diye gördüm). Robotik sesten iyidir ama 3bin TL için daha iyi olabilirdi.

Sol kulaklık tek çalışmaması üzdü, hiçbir yolu yok mu? :/
 

Geri
Yukarı