Hocam ben XM5 aldim 2 haftalik kullanimima gore şu anda kafa bandi uzun kullanimlarda agri yapiyor(XM4 de bu sorun olmayabilir XM5'in kafa bandi daha ince) ben cok terleme sorunu yasamadim havalar daha isinmadigindan mi bilmiyorum ama ben AirPods Pro 2 kullaniyordum kulagimdan dusuyordu rahat bir sekilde zevk alarak muzik dinleyemiyordum bu kulakliga gectikten sonra ilk defa kaliteli muzik dinlemisim gibi hissettim gurultu engellemesi de mukemmel calisiyor(bazi yerlerde beklentimin bir tik altinda ama gayet yeterli) tabii ki XM4 de hala en iyi kulakliklardan.
Aynı sorundan ötürü kulaküstüne geçiş yapacağım bende. Sözde her kulak yapısına göre tasarlıyolarmış bunları.
2 gün sonra XM4 elime geçmiş olacak. Daha önceden Samsung Buds Live(Z Flip3 ile),Buds 2(S20 Ultra SSC ile)Buds FE(S21 Ultra SSC ile)Anker Q45(S24 Ultra LDAC ile)Anker Space One(S24 Ultra LDAC ile) ve son olarak Buds 2 Pro(gerisini biliyorsun işte) kulaklıklarını denemiş biri olarak şimdi bunu deneyip güncelleme yapacağım. Üst düzey bir kulak içi kulaklık kullandıysanız bence Anker'e geçmeyin hiç tatmin olmazssınız.
Edit: (Work in progress...)
Edit: Kulaklık 1 günü aşkındır bende kesinlikle (F/P artı) bir cihaz. Geniş sahneye alışamadım hala fakat küçük bir ekolayzer sihirbazı bulunuyor. Onu yapınca sesi güzelce oturtuyor. Poweramp equlaizer denedim fakat LDAC zaten gecikmeli olduğundan iyice gecikme arttı. Fakat istediğim sonucu alabildim buradada. Sesler hala tok ve dengeli. Midler harika. Deezer üzerinden yüksek doğruluk modunda(en kaliteli mod 1400KBPS)Harika detaylar duyulabiliyor. Clear bass özelliği çok şaşırttı. Bass manyağı değilseniz sizi çok tatmin edecektir ses kalitesini bozmadan son seviye bass 10 üzerinden 10 puan. Genelde epik ve sinematik tarzda dinliyorum Hans Zimmer'dan tut Brian Tyler ya da Greg Dombrowski gibi sanatçılar. Müzik dinlemek bu kulaklıkla çok keyifli. Pop ya da Slow tarzı dinliyorsanız bu kulaklık aşırı olur çünkü Anker yada JBL gibi markalar yetiyor, bu tarz müzikler çok detay istemiyor. Tizler harika midler muazzam baslar çok tatmin edici. Aktif gürültü önleme Şaşırtıcı bir biçimde çok etkili. Sesli çalışan profilo marka bir süpürgenin sesini neredeyse tamamen kesti hem de müziksiz. Yüksek sesli Surround bir soundbardan açılan sokak gürültüsünü büyük ölçüde kesti sanki ses %10 açıkmış gibi. Yani hala çok güçlü ANC. Dokunmatik kontroller çok kolaylık sağlıyor hareket esnasında. İkinci el alacaksanız pil konusuna dikkat edin. Uğraşırım derseniz SP-03 model pil ile uyumluymuş değiştirmeside basit aslında. Piyasada bulmak zor bu pili. Güncelleme konusunu Sony hala unutmamış. Daha dün güncelleme geldi aldığım anda. Dahada stabil tutmaya çalışacaklar herhalde. Önceki güncelleme 8 Nisanda gelmiş.DSEE Extreme olayı LDAC de kafasına göre açılıyor.Youtube Music de açılması gerekirken açılmıyor.Deezer'da açılıyor garip bi durum.Ama AAC kodeğinde hep açık.Spotify yada YT music kullanıyorsanız DSEE extreme işe yarıyor.Kalitede ufakda olsa bi artışı hissediyorsunuz.Maalesef terletiyor sporda sıkıntı olabilir. Sensörleri gayet hızlı hiç gecikme yok. Yürüdüğümü ya da durduğumu, taktığımı ya da çıkardığımı anında anlıyor. Yani hala alınabilir temizi bulunduğu sürece. Kılıflı bulmaya çalışın iç donanımı hassas diye birçok yorum okudum dikkatli taşımak gerek. Özellikli olsun, multirol olsun, kaliteli ses versin,f/p artı bir cihaz olsun diyorsanız yapıştırın.
Deezer'da muazzam sonuç alan örnek müzikler:
+The Fury Within - Secession Studios & Greg Dombrowski
+Can You Hear The Music - Baltic House Orchestra
+Dreams Of Humanity - Hidden Citizens
+Darkest Night - Tony Anderson
+Yeni nesil phonk ve daha birçok müzik.
@@Alacak kişilere rehber niteliğinde olması için yazdım. Böyle adam gibi yazan aşırı az.@@