Anladım hocam şimdi ne yapmak istediğinizi.

Yalnız Root kadar kolay değil Custom Rom atmak bilginiz olsun. Daha bir riskli ve uğraştırıcı açıkçası. Sizin o telefon açılırken basmış olduğunuz tuşlar Recovery ekranına girmek için yapılan kombinasyon. Telefonunuzun önce bootloader kilidini açın, daha sonra TWRP yükleyin. TWRP yükledikten sonra o kombinasyonların birisiyle o Recovery ekranına girebileceksiniz. Tam bir kombinasyonu yok. Telefondan telefona değişiyor. Eski telefonumda (M4 Aqua) Güç tuşuna bastıktan sonra bildirim yerinde ışık yanardı, daha sonra ses açma tuşuna arka arkaya basardım öyle girerdi. Xperia X var elimde, bunda ise Güç+Ses Açma tuşu kombinasyonu yapmam gerekiyor. Dediğim gibi telefondan telefona değişiyor.
Önerim XDA sitesine bakmanız. Sonuçta bütün bunlar oradan çıkıyor.
Burada bir dünya seçenek var. Orta seviye bir İngilizceniz var ise zorlanmadan adımları uygulayarak istediğinizi yapabilirsiniz telefonunuza.
Doğrudur. Bu işlem için e-postaya da ihtiyaç var. Kodu oraya gönderiyorlar. İlk önce telefon kısmına
*#*#7378423#*#* yazın, yazar yazmaz bir pencere açılacak.
Service info > Configuration > Rooting Status diyerek burada "Bootloader unlock allowed" yazıyorsa, bootloader kilidinizi açabilirsiniz. Bazı cihazlar desteklemediği için öncelikle kilidi kırabiliyor muyuz kıramıyor muyuz buna bakalım. Eğer dediğim ibare yazıyorsa yola devam edin.
Kilidi açmak için
şu makaleye bakabilirsiniz. Hatta şöyle bir
makale buldum. İnce ayrıntılarıyla anlatıyor. Bir göz atmanızı tavsiye ederim. Herhangi bir sorununuz olursa tekrar bu konu altından bana belirtebilirsiniz. Şurada kaç Sony'ci kaldık zaten