SONY XPERİA Z1 C6903 BOOT Ekranına Geçiş Yapamama Sorunu

telefonumda sıkınyı yok açılırken. pc ye kablo ile bağlayıp ses arttırma tuşuna basarak Boot ekranına geçmek istiyorum fakat boot ekranına gitmek için herşeyi denedim olmadı. Asıl amacımda telefonuma android 7.1 ROM yüklemek. Boot ekranı ile hiç uğraşmadan ROM'u nasıl yükleyebilirim. Bilgisayardan kablo ile bağlayıp yüklemek istiyorum.
++++++++++++

Son düzenleme:
Ha Flaş durumuna sokmak. Anladım. Kabloyu bilgisayara takarken ses açma tuşuna basmak. Tamam tamam. Siz boot deyince bootloop gibi bir şeye takıldınız zannettim. Rom yükleyecekseniz eğer, ses açma değil de ses kısma tuşuna basın. Ses açma tuşu ile girilen mod daha çok root atmak ve adb işleri için. Ses kısma ile girilen modsa rom atmak içindir. Flashtool programını öneririm. Zaten Sony'de tek bununla iş yapabiliyoruz. :rolleyes: Eyvallah Sony, adamsın.
Burada resmi Nougat sürümü almış cihazlar mevcut. Sanırsam siz Custom Rom kurmak istiyorsunuz. Benim söylediğim yol resmi yayınlanmış firmwareler ile sınırlı. Kurmak istediğiniz Romun linkini atabilir misiniz rica etsem? Bir de daha önce Rom, Root işleriyle uğraştınız mı?
V.png

Sony Xperia Z1'e Android 7.1.2 Nougat Yüklemek (Custom ROM) - Akıllı Telefon

daha önce rom yüklemedim. telefonum suan rootlu root işi kolaydı. tek sıkıntı rom yüklerken telefonu kablo ile pc ye bağlarken ses açma yada ses kısma tuşlarından herhangi birisine bassam da fayda etmiyor.
aynen custom rom yüklemek istiyorum beğenmezsem de int de stock rom var olmadı geri dönerim
bu IMEI numarasını vererek bir kod alıyorsunuz yanlış bilmiyorsam boot loader kilidini kırmak için kullanılıyor sanırım.

Anladım hocam şimdi ne yapmak istediğinizi. :)
Yalnız Root kadar kolay değil Custom Rom atmak bilginiz olsun. Daha bir riskli ve uğraştırıcı açıkçası. Sizin o telefon açılırken basmış olduğunuz tuşlar Recovery ekranına girmek için yapılan kombinasyon. Telefonunuzun önce bootloader kilidini açın, daha sonra TWRP yükleyin. TWRP yükledikten sonra o kombinasyonların birisiyle o Recovery ekranına girebileceksiniz. Tam bir kombinasyonu yok. Telefondan telefona değişiyor. Eski telefonumda (M4 Aqua) Güç tuşuna bastıktan sonra bildirim yerinde ışık yanardı, daha sonra ses açma tuşuna arka arkaya basardım öyle girerdi. Xperia X var elimde, bunda ise Güç+Ses Açma tuşu kombinasyonu yapmam gerekiyor. Dediğim gibi telefondan telefona değişiyor.
Önerim XDA sitesine bakmanız. Sonuçta bütün bunlar oradan çıkıyor. Burada bir dünya seçenek var. Orta seviye bir İngilizceniz var ise zorlanmadan adımları uygulayarak istediğinizi yapabilirsiniz telefonunuza.

Doğrudur. Bu işlem için e-postaya da ihtiyaç var. Kodu oraya gönderiyorlar. İlk önce telefon kısmına *#*#7378423#*#* yazın, yazar yazmaz bir pencere açılacak.
Service info > Configuration > Rooting Status diyerek burada "Bootloader unlock allowed" yazıyorsa, bootloader kilidinizi açabilirsiniz. Bazı cihazlar desteklemediği için öncelikle kilidi kırabiliyor muyuz kıramıyor muyuz buna bakalım. Eğer dediğim ibare yazıyorsa yola devam edin.
Kilidi açmak için şu makaleye bakabilirsiniz. Hatta şöyle bir makale buldum. İnce ayrıntılarıyla anlatıyor. Bir göz atmanızı tavsiye ederim. Herhangi bir sorununuz olursa tekrar bu konu altından bana belirtebilirsiniz. Şurada kaç Sony'ci kaldık zaten :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı