Sony'nin orijinal adaptörü ile iPhone şarj edilirse pil ömrü kısalır mı?

KamAta

Decapat
Katılım
11 Ocak 2021
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. iPhone Telefonumun şarj adaptörünü kayıp ettim, acaba Sony'nin orijinal adaptörü ile şarj etsem pil ömründe bir problem yaşar mıyım?
 
Verdiği güç değerleri aynı olmayacağı için zarar verebilir. Başka bir iPhone'un şarj aletiyle bile şarj etmek fazla sağlıklı değil.
 
Asla sorun olmaz. USB gerilim değeri (Volt / V) evrenseldir. Farklı değerde gerilim uygulanması söz konusu değildir. Bu yüzden herhangi bir orijinal, güvenilir bir adaptör ile şarj edebilirsiniz.

Ayrıca yaygın olarak inanılan bir yanlıştan bahsetmek istiyorum. Kaybettiğiniz adaptörden daha fazla çıkış akımı (Amper / A-mA) değerine sahip adaptör kullanmanızda sakınca yoktur. İnsanlar bunun cihaza ve bataryaya zarar vereceğini düşünüyor. Halbuki cihazlarınız gerektiği kadar akım çeker ve o hızda şarj eder. Önemli olan adaptörün çıkış gerilimidir. Cihazınızın üzerinden gereğinden fazla akım geçmesinin tek yolu gerilimi artırmaktır. Eğer şarj işlemi yapılacak cihaz daha fazla akım isterse ancak o zaman adaptör daha fazla akım verebilir. Adaptör üzerinde yazan akım değeri onun ne kadarlık talebi karşılayabileceğini gösterir. Talep daha az ise daha az akım çekilir.

Farklı çıkış akımı/gücüne sahip adaptör kullanmak bazı hallerde orijinal adaptöre göre daha yavaş şarj işlemine sebep olur. Başka da olumsuz durumla karşılaşmazsınız.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı