Çözüldü Sorumluluk sınavına girer miyim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Plory

Centipat
Merhaba, lise 2 ye gidiyorum. 1. dönem ortalamam 70, 2.si daha belli değil ama büyük ihtimal 45 falan olacak. Ama fizik ve matematik ortalamam 5 bu durumda bunların sorumluluk sınavına girecek miyim? Edebiyattan geçiyorum ilk 2 dönemde de.

Ayrıca bu derslerden kalırken okul değiştirebilir miyim? Yoksa sorumluluk sınavını vermek zorunda mıyım? Ya da değiştirdiğim okulda verebilir miyim?

Bir de açık liseye geçersem bu şekilde ne olur? Açıklarsanız sevinirim.

Çözüm
Merhabalar,
Öncelikle matematik ya da fizik dersinin herhangi bir sorumluluğu yok Sınıf geçme şartları aşağıdaki gibidir:
  • Yıl sonuna göre 50 ve üzeri ortalama. İki dönemlik ortalamanız baz alınır.
  • Devam zorunluluğunu sağlamak, özürsüz 10 gün toplam 30 gün hakkınız var. İkisinden birinin yarım gün aşması sınıfta kalmanıza sebep olur.
  • Bir de Edebiyat gibi baraj derslerden yıl sonuna göre 50 ortalama. İlk dönem ortalamanıza bakılmaksızın ikinci dönem ortalamanızın 70 ve üzeri olması.
  • Bir de şu kadar zayıfın olursa kalıyorsun olayı falan tamamen hikaye. Öyle de bir olay yok, o olay ortalaması 50 altı olanlar için geçerli.

Bir dersin yılsonu puanı
MADDE 53
- (1) (Değişik:RG-1/9/2018-30522) Bir dersin yılsonu puanı;
a) Birinci ve ikinci dönem puanlarının aritmetik ortalamasıdır.

Konuya geri dönüşünüzü de bekliyor olacağım.
Bu kesin bilgi mi? Ben de böyle biliyordum fakat arkadaşlarım falan da girersin dedi.

Yanlış bilgilendirmelerle hareket etme, ben de edebiyat dersinden kalmış 1 yıl sonra sınavını verip geçmiştim. Lise boyunca mat, fizik ve biyolojim hep kötüydü, her yıl bunlardan 35-40 alarak geçiyordum, bir sorun olmuyordu. Tek sorun edebiyat, ondan kalma yeter.

Edebiyat ve alan dersinden geçtiysen girmezsin.

Bize okulda böyle söylendi hocam.
@333365 hocam daha iyi bilir tabii.

Teşekkür ederim. Tam diziyi kapatıp yarınki matematik sınavına çalışıyordum. Yorumları okuyunca videoyu kapattım diziye devam ediyorum. İyi geceler.

Merhabalar,
Öncelikle matematik ya da fizik dersinin herhangi bir sorumluluğu yok Sınıf geçme şartları aşağıdaki gibidir:
  • Yıl sonuna göre 50 ve üzeri ortalama. İki dönemlik ortalamanız baz alınır.
  • Devam zorunluluğunu sağlamak, özürsüz 10 gün toplam 30 gün hakkınız var. İkisinden birinin yarım gün aşması sınıfta kalmanıza sebep olur.
  • Bir de Edebiyat gibi baraj derslerden yıl sonuna göre 50 ortalama. İlk dönem ortalamanıza bakılmaksızın ikinci dönem ortalamanızın 70 ve üzeri olması.
  • Bir de şu kadar zayıfın olursa kalıyorsun olayı falan tamamen hikaye. Öyle de bir olay yok, o olay ortalaması 50 altı olanlar için geçerli.

Bir dersin yılsonu puanı
MADDE 53
- (1) (Değişik:RG-1/9/2018-30522) Bir dersin yılsonu puanı;
a) Birinci ve ikinci dönem puanlarının aritmetik ortalamasıdır.

Konuya geri dönüşünüzü de bekliyor olacağım.

Çözüm
Teşekkür ederim. Tam diziyi kapatıp yarınki matematik sınavına çalışıyordum. Yorumları okuyunca videoyu kapattım diziye devam ediyorum. İyi geceler.

Şunu da ekleyeyim dedim. Sorumluluk sınavları korkulacak şey değiller. Eğer kalırsan 12. sınıfın sonuna kadar istediğin kadar girebiliyosun. 1 senede 2 ya da 3 defa yapılıyor diye biliyorum. Ben 11. sınıfta edebiyattan geçememiştim 12. sınıfta sorumluluğumu verdim. Sınav aynen şu şekildeydi öğretmen gelip kağıtları dağıttı ardından cevapları söyleyip topladı. Başka yerde nasıl olur bilemem ama sorumluluk sınavından kalmazsın asla. (öğretmenlerin cehennem zebanisi değilse)

12. sınıfın sonuna kadar geçmen lazım. Geçememe gibi bir durumun olmaz hem sınav çok basit hem de hocalar cevapları veriyor kalmayın diye. Kafaya takma yani.

Sinifta kalmam ama değil mi?

Cevaplarınız için teşekkürler. Matematik sınavında tekrardan ismimi soy ismimi yazıp verdim. Sınıfı geçsem yeter açığa geçeceğim zaten.

Teşekkürler. Peki sorumluluk sınavı nasıl bir şey yani tam olarak nasıl vereceğiz falan açıklar mısınız?
Çok çok kolay bir sınav, özellikle meslek lisesinde falansanız gözünüz kapalı geçersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…