Sorumluluk sınavını geçemezsek ne olur?

login12345

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Herkese merhaba, ben 10.sinif öğrencisiyim özel okulda okuyorum. Bu sene 3 dersten sorumluluk sınavı olacağım coğrafya biyoloji kimya bu derslerden 50 puan alamazsam ne oluyor sınıfta mi kalıyorum?

Sınıfta kalmıyorsunuz sadece 12. sınıfın sonuna kadar veremezseniz mezun olamıyorsunuz. 12. Sınıfta da veremediğiniz takdirde diploma alma süreniz uzuyor.

Bir şey olmuyor sadece mezun sayılmıyorsun kuzenim 21 yaşında hala sorumuluk sınavlarına gidiyor bazı iyi niyetli hocalar mezun olalım diye veriyor cevapları ama 26 27 yaşında gidenler var o yüzden sorumluluğa kalmamaya çalış.

3 olmadimi hocam?
Kod:
MADDE 58 Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını
geçemeyen öğrencilerden; yılsonu başarı puanıen az 50 olanlar, bulunduğu sınıfta başarısız olduklarıen fazla 3 dersten sorumlu olarak sınıflarını geçer.
Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler
bu sayıya dâhiledilmez.

Herkese merhaba, ben 10.sinif öğrencisiyim özel okulda okuyorum. Bu sene 3 dersten sorumluluk sınavı olacağım coğrafya biyoloji kimya bu derslerden 50 puan alamazsam ne oluyor sınıfta mi kalıyorum?
Sorumluluk sınavından geçemezsen, sorumlu olduğun derslerden başarısız kabul edilirsin. Bu durumda, o dersler bir sonraki döneme ya da yıla aktarılır ve sorumlu olduğun derslerden tekrar sınava girme hakkın olur. Geçemediğin her sorumluluk sınavı, o dersin başarısız sayıldığı anlamına gelir, ancak genellikle öğrenciler, mezun olana kadar bu sınavları geçme hakkına sahiptir.

Eğer sorumluluk sınavlarını geçmeden mezuniyet durumuna gelirsen, mezun olamazsın ve bu dersleri geçene kadar okula devam etmen gerekir. Bu yüzden, her sorumluluk sınavına iyi hazırlanmak önemlidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı