Sorumluluk sınavlarına kalacak mıyım?

Ben lisedeyken sadece matematik ve edebiyattan kalınca sorumluluk sınavları farz oluyor ve o sınavları vermeden liseden mezun olamıyorsun diye bir söylenti vardı, hiç ihtiyacım olmadı o yüzden deneyimlemedim. Şimdi internetten araştırdım ve kaynakların hepsi aynı şeyi yazıyor. Herhangi bir dersten yıl sonu ortalaman 50'nin altında kalırsa o dersin sorumluluk sınavına giriyorsun. Ne kadar doğru bilemem...
 
11.sınıfım, şu ana kadar sadece 6 ders sorumluluğum var, hepsi 9.sınıftan. Onun dışında hiç yok. Ayrıca edebiyat sorumluluğum vardı onu geçtim.

Bu arkadaşın 6 dersten sorumluluğu varmış yalnız. Ek olarak ben burada matematiğin sorumluluğu var dediğimi hatırlamıyorum.
 
Sorumlulukların hepsini vermesi gerekir mezun olması için. Benim demek istediğim şu ki maddeyi atayım, siz demek istediğimi zaten anlayacaksınız. Maddede doğrudan sınıfı geçemeyenlerden kastı yıl sonuna göre ortalaması 50 altında olan kişilerdir.

MADDE 58- (1)(Değişik:RG-1/7/2015-29403) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.
 
Edebiyat 50 altında olursa girersiniz sadece sorumluluk sınava hocam. Matematikten 50 altında olursa notunuz genel ortalama 50nin üstündeyse hiçbir sıkıntı olmuyor. Müdür Yardımcısı da öyle söylemişti bize.
 

Geri
Yukarı