Sorumluluk yüzünden sınıf tekrarı olur mu?

aardaa

Hectopat
Yer
İstanbul
Selam. 9. sınıftan kalan 6 tane sorumluluk sınavım var. Şu an 10. sınıfım ortalamam 50'nin üzerinde ve hiç 50'den düşük notum yok. 6'dan fazla sorumluluk olunca sınıf tekrarı yapılıyormuş sanırım bilmiyordum ben bunu. Bu yıl sorumluluk sınavı sanırım karne verilmesinden sonra olacak önce olsa geçerdim zaten. Ben sorumluluğu karneden sonra verirsem kalıyor muyum dediğim gibi kaldığım hiç dersim yok ortalama 50'nin üstünde baraj ders edebiyattan da geçiyorum ama sadece 9.sınıftan kalan sorumluluk sınavlarım var. Biraz kendim araştırdım ortalama 50'nin üstünde olduğu için kalmazsın diyorlar ama bazıları da 6 tane olduğu için ortalama fark etmez kalıyorsun diyorlar. Öğretmenlerden de net bir cevap alamadım. Yardımcı olabilecek birisi varsa çok mutlu olurum teşekkürler.

6 ders ise sorun yok. 6 dersten fazla ise sorun var. COVID zamanında oldu herhalde. Normalde tek seferde en fazla 3 tane sorumlu ders olabiliyor.

Daha fazla sorumluluk eklersen son okuduğun sınıfı tekrar edersin.

Teşekkürler arkadaşımın da 7 tane var sanırım okulun yarısı zaten sorumlu olarak geçmiş 7-8 tane dersten onlar kalıyor mu? Bu yıl sorumluluk gelmez. COVID zamanı oldu evet. 6'dan fazla olursa kalınıyor mu? Ama ortalama 50'nin üstünde ve bu yıl hiç sorumluluk yazılmamış.

6 ders ise sorun yok. 6 dersten fazla ise sorun var. COVID zamanında oldu herhalde. Normalde tek seferde en fazla 3 tane sorumlu ders olabiliyor.

Daha fazla sorumluluk eklersen son okuduğun sınıfı tekrar edersin.

Sanırım yanlış bilgi vermişsiniz, sınıf arkadaşım 13 dersden sorumluluğu olmasına rağmen dertsiz bir şekilde sınıfı geçti.

Selam. 9. sınıftan kalan 6 tane sorumluluk sınavım var. Şu an 10. sınıfım ortalamam 50'nin üzerinde ve hiç 50'den düşük notum yok. 6'dan fazla sorumluluk olunca sınıf tekrarı yapılıyormuş sanırım bilmiyordum ben bunu. Bu yıl sorumluluk sınavı sanırım karne verilmesinden sonra olacak önce olsa geçerdim zaten. Ben sorumluluğu karneden sonra verirsem kalıyor muyum dediğim gibi kaldığım hiç dersim yok ortalama 50'nin üstünde baraj ders edebiyattan da geçiyorum ama sadece 9.sınıftan kalan sorumluluk sınavlarım var. Biraz kendim araştırdım ortalama 50'nin üstünde olduğu için kalmazsın diyorlar ama bazıları da 6 tane olduğu için ortalama fark etmez kalıyorsun diyorlar. Öğretmenlerden de net bir cevap alamadım. Yardımcı olabilecek birisi varsa çok mutlu olurum teşekkürler.

3 zayıfın olur ise dert etme fakat 3'den fazla ise biraz daha dikkatli ol, sorumlulukları vermezsen lise sonu çok büyük derdin olur lise diplomanı alamaz ve üniversite okuyamazsın.

Sanırım yanlış bilgi vermişsiniz, sınıf arkadaşım 13 dersten sorumluluğu olmasına rağmen dertsiz bir şekilde sınıfı geçti.
Dediğim gibi Covid ile alakalı olabilir. Veya sorumlu değildir.
Açıp yönetmeliği okuyabilirsiniz. Tek seferde 3, alt sınıflarla birlikte en fazla 6 sorumlu ders sahibi olunabilir.

Sanırım yanlış bilgi vermişsiniz, sınıf arkadaşım 13 dersden sorumluluğu olmasına rağmen dertsiz bir şekilde sınıfı geçti.

3 zayıfın olur ise dert etme fakat 3'den fazla ise biraz daha dikkatli ol, sorumlulukları vermezsen lise sonu çok büyük derdin olur lise diplomanı alamaz ve üniversite okuyamazsın.

Hocam bilmiyordum bende yeni gelen rehber hocası söyledi bugün. Geçen yıl pandemiden dolayı herkes sınıfı geçti arkadaşınız ondan dolayı geçmiş olabilir mi çünkü bende ondan dolayı geçtim.

Dediğim gibi COVID ile alakalı olabilir. Veya sorumlu değildir.
Açıp yönetmeliği okuyabilirsiniz. Tek seferde 3, alt sınıflarla birlikte en fazla 6 sorumlu ders sahibi olunabilir.

Hocam 9.sınıftan sorumluluk var sadece geçen yıl kalma olmadığı için geçmiştim.

12'de cevapları veriyorlar 12. sınıfa kadar azaltmaya çalış.

12'de cevapları veriyorlar 12. sınıfa kadar azaltmaya çalış.

Hocam çalışmamıştım ondan dolayı hepsini bitiremedim 6'dan fazlaydı sorumluluk karneden önce yaparsalar eğer hepsini geçebilirim ama sanmıyorum karneden önce yapacaklarını.

Tamam işte. Ağırlıklı yıl sonu ortalamanızı 50'den yukarı tutun. Baraj dersten de geçin. Sorun olmaz.

Hocam aile baskısı yüzünden çok kafaya taktım. Herkes ayrı bir şey dediği içinde hiçbir şey anlamadım. Sanırım okul bitince göreceğim boşuna mı 1 yıl gitti mi diye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı