Çözüldü Sorunlu prize takınca bilgisayar kapandi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Niko21

Decapat
Merhaba, öncelikle prize hakkında arka plan vereyim. Yazlıktaki odamda 2 tane Yan yana olan priz var ,birkaç yıl önce solundaki prize PlayStation ve monitör takmıştım ve durduk yere bir anda monitör kalıcı olarak karardı ve PlayStation da çalışmadı, neyse monitör eski ve kullanılmadığı için çok da takmamıştım sonrasında da babama düzelttirmesini de söylemiştim o zamanlar evi yeni almıştık ,ondan tadilat yapılmamıştı fakat yapıldıktan sonra bile benzer şeyler devam etti. mesela bir keresinde prize şarj takınca bir anda elektrik çarpıp bütün evin elektriğini kesmişti, her neyse bir gün okuldan döndüm, PC o zamana kadar düzgün çalışırken açma tuşuna basınca bir anda bütün ışıkları yanıp görüntü gelmeyerek fanları yüzde yüzde çalışmaya başladı sonrasında kendi kendine kapandı, sonrasında ne zaman açmayı denesem de hep aynı şekilde kapanıyor hatta 3. 4. denememden sonra bilgisayar artık saniyeler içinde kapanıyor. Dememe gerek yoktur ama bunları denerken farklı prizi kullanıyordum. Sizce ne olmuştur PC elektrik çarpasından komple gitmiş olabilir mi? Dipnot: Hayır PSU Gamepower değil 😅

Çözüm
Bilgisayarın fişten çekip, düzgün bir prize takmadan önce Power tuşuna birkaç kez basarak içinde yükü boşaltın. BIOS resetlensin. Sonrasında PSU değiştirip, kullanmayı tekrar deneyiniz. Düzelmezse üstüne anakartıda değiştirip deneyin. PSU işi farklı bir iştir. Markasından ziyade modelide oldukça önemli. Çok iyi markaların leş gibi PSU'ları da var s++ kalite PSU'ları da var. PSU üzerlerinde değişik kodlar yazar bende çok hakim değilim detayına ancak, normalde yüksek voltaj- düşük voltaj, voltaj dalgalanmaları gibi konularda PSU kendini ve bağlı olduğu cihazları koruması gerekir.

Eğer bu olaylarda PSU patladıysa, -ki anlattığınız durumda sanki öyle olmuş. Umarım sadece kendisi gitmiştir. Ancak kendisinden sonraki devre elemanları da zarar görmüş olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı