Sorunsuz diskler ''Sürücüyü Onar'' hatası veriyor

GeForce GTX 1060

Hectopat
Makaleler
5
Yer
İstanbul
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Samsung SSD 860 EVO 250GB - WDC WD10EZEX-08WN4A0
Merhaba arkadaşlar. Dünden beri bu sorunla uğraşıyorum. Ne yapsam herhangi bir şey çıkmadı.

Yaptıklarım:
SFC komudunu yaptım.
DISM komutlarını yaptım.
CHKDSK komudunu yaptım.
HD Tune ile tarama yaptım hepsi yeşil çıktı.

İzlediklerim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoyu izledim yani hepsini yaptım ama halen sorun çıkmıyor.

Aldığım hata:
1723312088523.png

Not:
Arkadaşlar bu her 2 disk için geçerli hata. Yani hem C diskinde hem de D diskinde aynı hatayı alıyorum.

Sağlık durumu:
SSD (C diski)
1723312181953.png

HDD (D diski)
1723312202652.png

Detaylı bilgileri paylaştım. Yani her şeyi CMD komutlarında PowerShell komutlarında denedim ama herhangi bir sorun çıkmıyor. Ne yapmam lazım anlamadım her şeyi denedim normalde böyle bir sorun yoktu. Ben her 1 haftada C diskime denetim yapıyorum, yani bilgisayarıma bakıyorum falan. Eğer bu sorunla ilgili yardım ederseniz çok mutlu olurum. Bu sorunu çözmek için sabahladım. Şimdiden teşekkürler. İyi sosyaller, iyi günler.

Dosya Ekleri

• 1723312147127.png
    1723312147127.png
    65,1 KB · Görüntüleme: 31
Hayır. Nasıl yapacağım?
Masaüstüyse sistemi kapat, fişi çek prizden, açma kapama tuşuna 30 saniye basılı tut, sonra 1-2 dakika bırak kendi halina kasayı. Kasayı aç, fotoğrafını çek, ssd ve hdd'nin bağlantılarının tam oturup oturmadığını, oynayıp oynamadığını nazikçe kontrol et.

Dizüstüyse marka modeline göre kasayı nasıl açacağına dair youtube videoları vardır, oradan bak - ama dizüstünde böyle bir şey olması çok daha düşük bir ihtimal.

Masaüstüyse sistemi kapat, fişi çek prizden, açma kapama tuşuna 30 saniye basılı tut, sonra 1-2 dakika bırak kendi halina kasayı. Kasayı aç, fotoğrafını çek, ssd ve hdd'nin bağlantılarının tam oturup oturmadığını, oynayıp oynamadığını nazikçe kontrol et.

Dizüstüyse marka modeline göre kasayı nasıl açacağına dair youtube videoları vardır, oradan bak - ama dizüstünde böyle bir şey olması çok daha düşük bir ihtimal.
Hocam bir kaç saat sonra dediğinizi yapacağım. Ama tek derdim şu, sorun var mı disklerde? Yani normalde böyle hata vermezdi. Sadece dün güncelleme yaptım, BIOS, Ekran kartı, Chipset gibi şeylerde güncelleme yaptım.

Hocam bir kaç saat sonra dediğinizi yapacağım. Ama tek derdim şu, sorun var mı disklerde? Yani normalde böyle hata vermezdi. Sadece dün güncelleme yaptım, BIOS, Ekran kartı, Chipset gibi şeylerde güncelleme yaptım.
İlginç, chipset güncellemeni anakart marka modeline göre bir öncekine çekmek sorunu çözebilir, güncelleme v12 ise v12.1 çıkmış olabilir yeni bir sorun görülüp - her zaman her güncelleme düzgün bir işe yaramıyor son 10 yıldır.

Her hafta tüm sistemlerine güncelleme yapmak zorunda değilsin veya disk kontorlü v.b, bir arıza, elektrik kesintisi olmadığı sürece.

İlginç, chipset güncellemeni anakart marka modeline göre bir öncekine çekmek sorunu çözebilir, güncelleme v12 ise v12.1 çıkmış olabilir yeni bir sorun görülüp - her zaman her güncelleme düzgün bir işe yaramıyor son 10 yıldır.

Her hafta tüm sistemlerine güncelleme yapmak zorunda değilsin veya disk kontorlü v.b, bir arıza, elektrik kesintisi olmadığı sürece.
Hocam sorun var mı yok mu anlamadım.

Sorun güncellediğin çipset sürücüsünde mi, yoksa kablolarda bağlantılarda ufak bir gevşeme mi var onu anlamaya çalışıyoruz sanıyordum bende.
1723318189701.png

Hocam chkdsk c: yazdım. Sonuç bu 0 Bad sectors diyor. Sorun yok heralde Windows'un kendi sorunu mu?

Eki Görüntüle 2280778
Hocam chkdsk c: yazdım. Sonuç bu 0 Bad sectors diyor. Sorun yok heralde Windows'un kendi sorunu mu?
En başta yazmıştın zaten tüm kontrollerimde baktığımda temiz görünüyor diye. Sürücülerin sorunu olabilir, kablolar oynamışsa onların sorunu olabilir - mesela bu konuda bir şey söylemedin masaüstü mü dizüstü mü.

%75 iyi gösteriyor sistemin, 96 Terabyte yazmışsın, zamanının TBW hesabı 150, 50Tb daha götürmesi gerek ama onu 30 gibi düşünüp hareket etmek güvenli olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı