Sorunsuz işletim sistemi önerisi

MugenImano

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD7640HS+RTX3050(6GB)
Intel i5 M460 2.53GHz işlemci, 3072MB RAM eski bir laptop var. Tarayıcıda gezinmek ve GTA SA ve birkaç strateji oyunu oynamak istiyorum. Önerebileceğiniz işletim sistemi ve paketleri nelerdir? 2010'lu yıllarda GTA oynatıyordu fakat şu an ekran belleğiyle ilgili ne yapmalıyım bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel i5 M460 2.53GHz işlemci, 3072MB RAM eski bir laptop var. Tarayıcıda gezinmek ve GTA SA ve birkaç strateji oyunu oynamak istiyorum. Önerebileceğiniz işletim sistemi ve paketleri nelerdir? 2010'lu yıllarda GTA oynatıyordu fakat şu an ekran belleğiyle ilgili ne yapmalıyım bilmiyorum.

Windows 7 Home Preimum hocam. Eğer güncel bir şey istiyorsanız Windows 10 LTSB 2016 öneribilirim SSD şartı ile. Şu anda hatta bende de aynı işlemci var. Windows 10 LTSC 2021 kullanıyorum SSD ile. Hızları gayet yeterli. Ama bendeki RAM 4 GB hocam.

Windows 10 LTSC sürümleri iyi kötü işinizi görür, hafifler zaten ama SSD ile hocamın dediği gibi takviye çok daha iyi olur.

Ekran belleğinden kastınız nedir? Yani sorun nedir?

Windows 7 ve 8.1'de çok fazla sıfır gün açıkları var. Bunlar kritik güvenlik açıklarıdır. Destekleri bittiği için bu açıklar kapatılmadı. RAM güncellemesi yapabilirseniz Windows 10 LTSC yükleyin. Çünkü 3 GB bellekle Windows 10 LTSC kullanılmaz. RAM yükseltemem derseniz Linux Mint XFCE kurun geçin. Windows gibi ağır değil. Arka planda sürekli bilgilerinizi bir yerlere göndermez. Mis gibi güvenli ve güncel bir sistem.

Dahili ekran kartı belleği diyeceğimde emin olamadım hocam. Kim bilir, belki @MugenImano hocamın bilgisayarı 4 GB RAM'li ama 1GB'ı ekran kartına gidiyor.
Konu sahibi 32 bit işletim sistemi yüklediysede 3GB'ye düşmüş olabilir. Dediğiniz gibi dahiliye gidiyorsa BIOS'tan 128MB yapılır ve sorun çözülür.

Konu sahibi 32 Bit işletim sistemi yüklediysede 3GB'ye düşmüş olabilir. Dediğiniz gibi dahiliye gidiyorsa BIOS'tan 128MB yapılır ve sorun çözülür.

Bazı bilgisayarlarda BIOS çok kısıtlı hocam. Dahili grafik biriminin belleğini ayarlamaya bile izin vermeyebiliyor. Sizin dediğiniz gibi de belki X86 Windows kurmuş olabilirler.

Evet hocam şu an içinde W7 Pro X86 kurulu. Dahili RAM'i 3GB. SuperFux falan yükledim ama acmıyor. Formattan önce Ekran kısmında toplam bellek 2 GB yazıyordu şimdi yazmıyor. Ek olarak yazdırılmış USB'yi görmediği için direkt ISO dosyasından kurdum, belki budur sıkıntı.

Evet hocam şu an içinde W7 Pro X86 kurulu. Dahili RAM'i 3GB. SuperFux falan yükledim ama acmıyor. Formattan önce Ekran kısmında toplam bellek 2 GB yazıyordu şimdi yazmıyor. Ek olarak yazdırılmış USB'yi görmediği için direkt ISO dosyasından kurdum, belki budur sıkıntı.
Intel HD sürücüsünü kurdunuz mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı