Sorunsuz monitör önerisi

kalesix

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, 2 senedir kullandığım Samsung Odyssey G3 27inc 165Hz 1ms 1080p monitörümü değiştirmek istiyorum oyunlarda hızlı fare hareketlerinde yumuşaklık hissi tamamen kayboluyor (ghosting, dalgalanma vb.) Sorunlar nedeniyle sanırım. Aklımda iki adet monitör var;

1- ASUS TUF Gaming VG279QM5A 27inc 240Hz 0.3ms 1080p.
2- ASUS TUF Gaming VG279Q5R 27inc 200Hz 0.3ms 1080p.

Monitörden çok anlamıyorum arasındaki tek fark Hz farkı mı ve herhangi bir sorun çıkartır mı şu anki monitörümde yaşadığım gibi? Valorant, CS gibi oyunlar için hangisini almalıyım? Özellikle 27 inc monitör istiyorum.

Diğer sistem özelliklerim;
İşlemcim: AMD Ryzen 7 5700X.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4070.
DDR4 sistem.

Son düzenleme:
Merhaba, 2 senedir kullandığım Samsung Odyssey G3 27inc 165Hz 1ms 1080p monitörümü değiştirmek istiyorum oyunlarda hızlı fare hareketlerinde yumuşaklık hissi tamamen kayboluyor (ghosting, dalgalanma vb.) Sorunlar nedeniyle sanırım. Aklımda iki adet monitör var;

1- ASUS TUF Gaming VG279QM5a 27inc 240Hz 0.03ms 1080p.
2- ASUS TUF Gaming VG279Q5R 27inc 200Hz 0.03ms 1080p.

Monitörden çok anlamıyorum arasındaki tek fark Hz farkı mı ve herhangi bir sorun çıkartır mı şu anki monitörümde yaşadığım gibi? Valorant, CS gibi oyunlar için hangisini almalıyım?

Diğer sistem özelliklerim;
İşlemcim: AMD Ryzen 7 5700X.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4070.
DDR4 sistem.
Hiçbir IPS, Odyssey G3'ün yarattığı Black Smearing sorunu yapmaz ve Ghosting'i de. G3 cidden çöp bir VA. Tabi çöp IPS'ler de var Ghosting çok yapan. Neyse...
O iki Asus monitörde bambaşka kalitelere sahipler. VG279Q5R'ı direk unutun, kontrast ve renk gamutu kötü. QM5A'da renk gamutu bi tık zayıf.

Şahsen bunu öneririm:
Hem görsel kalitesi bir IPS göre iyi. Hemde 320Hz. CS ve Valorant gibi oyunlarda, daha küçük ekranın daha efektif ve daha rahat olduğunu söylüyorlar ayrıca. Büyük ekran ekranı komple takip etmesi zorlaşıyor.

Son düzenleme:
Hiçbir IPS, Odyssey G3'ün yarattığı Black smearing sorunu yapmaz ve Ghosting'i de. G3 cidden çöp bir VA. Tabii çöp IPS'ler de var ghosting çok yapan. Neyse...
O iki ASUS monitörde bambaşka kalitelere sahipler. VG279Q5R'ı direk unutun, kontrast ve renk gamutu kötü. QM5A'da renk gamutu zayıf.

Şahsen bunu öneririm:
Hem görsel kalitesi bir IPS göre iyi. Hem de 320Hz. CS ve Valorant gibi oyunlarda, daha küçük ekranın daha efektif ve daha rahat olduğunu söylüyorlar ayrıca. Büyük ekran ekranı komple takip etmesi zorlaşıyor.

Farkındayım fakat 27 inc boyutuna alıştığım için 27 de kalmak istiyorum ve ayrıyeten gördüğüm çoğu kişi ASUS TUF kullanıyor diye bu iki model arasındaydım. Çok mu kötü renk açısından ve renk haricinde hangisi daha iyi?

Farkındayım fakat 27 inc boyutuna alıştığım için 27 de kalmak istiyorum ve ayrıyeten gördüğüm çoğu kişi ASUS TUF kullanıyor diye bu iki model arasındaydım. Çok mu kötü renk açısından ve renk haricinde hangisi daha iyi?
Yani... İnsanların ASUS TUF kullanması onların iyi seçim yaptıkları anlamına gelmiyor hocam. Herkes Clio kullanmaya başlasa veya Reeder kullansa Iphone'u bırakır mısınız?
Q5R direk berbat, onu kesinlikle unutun. QM5A ise: %87 DCI P3 ve %78 Adobe ile bi tık düşük. Parlaklık ve kontrast değeri meçhul.

Lenovo 25-10'da %85 DCI P3 ve %80 Adobe ile QM5A ile benzer olsada 320Hz yenileme hızına sahip. Parlaklık olarak 300 nit ve kontrast 1300:1 küsür. QM5A'nın o değerleri belli değil.
Q5R'da ise %71 DCI P3 ile Adobe ve 890:1 kontrast var, çöp sayılır.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı