Sosyal ağ sitesi açmak

UtterSpectrum

Centipat
Merhaba.

Müzikle, amatör/profesyonel olarak uğraşan herkesi kapsayan bir sosyal ağ açma düşüncem var. Çeşitli yarışmalar düzenleyip trafik sağlamayı düşünüyorum. Bulunduğumuz zaman itibarıyla, genel olarak "webmaster"ların görüşlerini almak istiyorum.

Teşekkür ederim.

Sadece müzikal alanda kurulacaksa ilginç olabilir. Fakat günümüze kadar basit veya profesyonel sosyal ağ denemelerine yapılan zaman ve para yatırımının boşa gittiğini de söylemem gerekiyor.

Modern forum tarzı bir şey düşünüyorsan "Flarum" diye bir yazılım var. Standart forumlara nazaran daha minimalist ve güzel. Hem de ücretsiz ve resmi Türkçe topluluğu da var. İşini görür diye umuyorum.

Sadece müzikal alanda kurulacaksa ilginç olabilir. Fakat günümüze kadar basit veya profesyonel sosyal ağ denemelerine yapılan zaman ve para yatırımının boşa gittiğini de söylemem gerekiyor.

Merhaba.

Fikirinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Nabız yoklamak maksadıyla konuyu açtım. Görüşlere ve piyasaya göre karar vereceğim.

Teşekkürler.

Modern forum tarzı bir şey düşünüyorsan "flarum" diye bir yazılım var. Standart forumlara nazaran daha minimalist ve güzel. Hem de ücretsiz ve resmi Türkçe topluluğu da var. İşini görür diye umuyorum.

Merhaba.

Fikirinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Forum olarak açmak istersem, elimde XenForo lisansı mevcuttur. Ama böyle bir karar alırsam, bulunduğumuz zamana ve gözlemlerime bakılırsa ne kadar doğru olur bilemedim. Piyasada çok forum var ve çoğu "ölü" durumda. Bu konudaki fikrinizi merak ediyorum.

Teşekkürler.

Merhaba.

Fikirinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Nabız yoklamak maksadıyla konuyu açtım. Görüşlere ve piyasaya göre karar vereceğim.

Teşekkürler.

Merhaba.

Fikirinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Forum olarak açmak istersem, elimde XenForo lisansı mevcuttur. Ama böyle bir karar alırsam, bulunduğumuz zamana ve gözlemlerime bakılırsa ne kadar doğru olur bilemedim. Piyasada çok forum var ve çoğu "ölü" durumda. Bu konudaki fikrinizi merak ediyorum.

Teşekkürler.
Oluşturma sürecinde aklınızda bulunsun sosyal ağ olmasına olsun fakat insanlar Google'dan geldiklerinde kayıt olmadan sitenin sunduğu içerikten yayınlansın. Mesela Facebook'ta etkileşim için nasıl üyelik gerekiyorsa Evrim Ağacı'nın yarattığı platformda bilim meraklılarına ulaşmak için bütün şeffaflık kullanılmış. Güzel bir SEO çalışması ile de amaç edinilen kitleye kolaylıkla ulaşılabiliyor.

Merhaba.

Teşekkürler.

Hocam aslında Flarum çok da forum gibi durmuyor. Biraz incelerseniz anlayabilirsiniz. Mantık forum ama tasarımsal açıdan normallerinden biraz aykırı. Forum tarzı değil de farklı bir sosyal ağ platformu düşünceniz varsa pek tutacağını veya kullanışlı olacağını sanmam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı