Sosyal anksiyete nasıl yenilir?

yiğitttt123

Picopat
Daha fazla  
Yolda birileriyle yürürken rahat olamamaktan, kızlarla konusamamaktan, kalabalık ortamlarda çekingen olmaktan bunaldım bunu nasıl yenebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynı tarzdan sorunlar yaşıyorum.
İnsanlarla doğrudan konuşamıyorsan dolaylı yoldan iletişim kur veya birilerini seninle konuşmaya zorlayacak durumlar yarat. Örnek olarak üniversiteye ilk başladığım gün okula geç gitmiştim ve köşeye oturmak gibi bir hata yaparak tek kalmıştım. Daha sonra sınıftaki kişileri gözlemledim ve iki tane yalnız kalmış kişi gördüm. Bir gün hazırlık sınıfları kalabalık olmasın diye sınıfların ayrılacağı söylendi ve sınıf ikiye bölündü. Ne tesadüf ki tek kalan çocuk ve arkadaşlarından ayrılarak tek kalan çocuk ile aynı sınıftaydım. Bu iki arkadaşa yakın bir sıraya oturarak iletişim kurma fırsatı kolladım ve daha sonrasında onların çevresini kullanarak herkes ile iletişim kurabilmeye başladım. Bu yöntemin iyi tarafı iletişim ağınızın onlar arkadaş edindikçe siz birşey yapmasanız dahi büyümesi ve bu ağı büyütmeye devam ediyorum. Tam olarak anksiyeteni bitirmez ama yalnız kalmanı engeller bu yöntem. Maalesef zor kısmı bu arkadaşlıkları sürdürmek ve kalıcı yapmak. Bol şans. :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı