Sosyal bilimler lisesi nasıldır?

Hocam hazırlığı neden zorunlu koşuyorlar? Gerçekten bir şeyler katıyor mu? Gerek var mı?

Hocam yeterli sayısal derken ilk baktığımda bütün sınıflar için haftada 2 saat diye geçiyordu. Ondan.

Hocam üniversite sınavı için değil. Ama fizik, biyoloji falan haftada sadece 2 saat az değil mi?
@Blacksidemre hocam sizin görüşünüzü de merak ediyorum.
Yanlış hatırlamıyorsam anadolu lisesinde fizik 4 dersti haftada bizim. Özel ilginiz olmadığından da 2yse bence normal.

Sınav ile hazırlığı geçebilirsin. Ama dilini geliştirmek için çok iyi bir seçenek bence.
Hayır hocam. 1 sene bence çok fazla. Başka şeyler yapılır. Benim tercihim bu yönde.
Yanlış hatırlamıyorsam anadolu lisesinde fizik 4 dersti haftada bizim. Özel ilginiz olmadığından da 2yse bence normal.
Hocam Anadolu değil. Sosyal bilimler. Fiziğe falan da ilgim var.

Hayır hocam. 1 sene bence çok fazla. Başka şeyler yapılır. Benim tercihim bu yönde.
İyi ingilizceye sahip olarak üniversitede hazırlığı atlarsınız hocam. Sene kaybınız olmaz. Bir sene dil öğrenirken kendinize daha fazla zaman ayırma fırsatınız olur. Hobi, kurs gibi. O yaşlar dil öğrenme konusunda beynin de sizin için işleri zorlaştırmadığı yaşlar olduğundan daha verimli olacaktır. Avantaj olduğunu savunuyorum hâla...

İyi ingilizceye sahip olarak üniversitede hazırlığı atlarsınız hocam. Sene kaybınız olmaz. Bir sene dil öğrenirken kendinize daha fazla zaman ayırma fırsatınız olur. Hobi, kurs gibi. O yaşlar dil öğrenme konusunda beynin de sizin için işleri zorlaştırmadığı yaşlar olduğundan daha verimli olacaktır. Avantaj olduğunu savunuyorum hâla...
Mantıklı. İngilizce öğrenirim. Zaten programlama öğrenmek istiyorum. Ama hala tam olarak emin değilim. Düşünüyorum hala.
Ha bu arada ilk sene İngilizce öğretiyorlar ya. Kendimi geliştirir yurt dışına bile gidip okuyabilirim değil mi?

Mantıklı. İngilizce öğrenirim. Zaten programlama öğrenmek istiyorum. Ama hala tam olarak emin değilim. Düşünüyorum hala.
Ha bu arada ilk sene İngilizce öğretiyorlar ya. Kendimi geliştirir yurt dışına bile gidip okuyabilirim değil mi?
Tabi. Genelde sosyal bilimler liseleri exchange programlarınca da destekleniyor. Tabi yine de kontrol edin seçtiğiniz okul tanıyor mu böyle bir şans.

Hocam hazırlığı neden zorunlu koşuyorlar? Gerçekten bir şeyler katıyor mu? Gerek var mı?

Hocam yeterli sayısal derken ilk baktığımda bütün sınıflar için haftada 2 saat diye geçiyordu. Ondan.

Hocam üniversite sınavı için değil. Ama fizik, biyoloji falan haftada sadece 2 saat az değil mi?
@Blacksidemre hocam sizin görüşünüzü de merak ediyorum.

Sosyal bilimlere gelen insan eşit ağırlıkçıdır. Değilse de 11 de okul değiştirir. Mesela TYT'yi sosyal bilimlerde gördüğün fen ile çok rahat yaparsın. Hazırlık zorunlu değil yeterlilik sınavını geçersen okumazsın. Ama bence yararlı çünkü yata yata kodlama, İngilizce, Almanca öğreniyorsun.

Ben anadolu lisesindeydim. Ankara’da. Benim zamanımda Anadolu Lisesi’nden Fen ya da Sosyal Bilimler liselerine geçiş yapmak yasaktı. Yalnızca Anadolu’ya yapabiliyorduk. Ankara’daki sosyal bilimler liselerinin puanları düşük değildi. Yanlış hatırlamıyorsam 450 falan civarıydı. Talebe göre puanlar şekilleniyor zaten. Toplumun da sosyal bilimleri bilim görmeme algısı var. Ondan muhtemelen. Ama eğitimi kaliteli. Zaten İlber Ortaylı’nın öncü olduğunu ya da inanılmaz desteklediğini okumuştum kitabında. Tam hatırlamadığımdan kesin konuşamıyorum.
Eğer geçiş yapabiliyorsan hazırlık okumak zorunda bırakmazlar. Ancak bir sınava tabii tutacaklarını düşünüyorum. Üniversitelerde öyle yapıyorlar ondan yola çıktım. Sen yine de aklında olan okullara mail yoluyla ya da arayarak ulaşıp sorarsan daha garanti olur.
Toplum ve öğrenciler bilim ne onu biliyor mu ki? Sosyal Bilimlerin bilim olup olmadığını sorgulasın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı