Sosyal bilimler lisesi nasıldır?

1 ve 2'yi bilmiyorum ama yurt candır. Çok güzel dostluklar kuruyorsunuz orada. Bayağı bir samimi oluyorsunuz bir araya gelince. Bayağı güzel bence.
 
Merhaba. 9. sınıf ögrencisiyim ve sosyal konuları ilgimi daha çok çekiyor. Mesleğimi bu konu üzerinde bir şey olmasını istiyorum. Bu yüzden birkaç tane sorum var;

1)Sosyal bilimler lisesi iyi mi?

2)Okul evimden araba kullanarak 2-3 saat arası. Evde abimde de ve babamda da araba var ama onlar beni götüremez. Sabah erkenden işe gidiyorlar. Okulun pansiyonu var. Yatılı okuyabilir miyim?

3)Yatılı okumak nasıl?
Bana göre çok iyi değil. Osmanlıca gibi gereksiz bir ders var. Dil eğitimi sadece 6 saat. Ayrıca sayısal filan okursan hazırlanması çok zor.
 
Ben yatılı okulda 5 gün kalmıştım, okulda ilk gün kızların bana olan ilgisi sebebiyle 2-3 keko tarafından tehdit edilmiştim daha 24 saat olmadan arkamda 2düzine adam vardı bizim arkadaş birine tokadı koymuştu sonra da sınıftan çıkamadılar. Tabi 2-3 yılık arkadaşlarını tokatlatırmam sebebiyle kızların bana olan ilgisi de sönmüştü hatta bana düşman gözüyle bakıyorlardı sonra zaten okuldan da yurttan da ayrılmıştım eski okuluma dönmüştüm :D. Güzel günlerdi.
 
1) Benim ilgi alanım değil. Bu yüzden cevaplayamayacağım.

2) Yurtta kalabilirsiniz. Sizin açınızdan çok daha faydalı olacaktır. Paranızı nasıl düzenli kullanmanız gerektiğini, düzenli olmayı, sosyal ortamlarda kendinizi ifade etmeyi, temizliği ve hayata önceden adım atmayı öğretecek.

3) Gayet eğlenceli ve korkulmaması gereken bir yer. Arkadaşlarınızla beraber gayet güzel vakitler geçireceğiniz eğlenceli bir ortam.

Tabi hayırlı arkadaşlarınız olursa yurt böyle bir yer.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı