- Makaleler
- 3
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar. Üniversite öğrencisiyim. Uzun yıllar boyunca sosyal fobi hastalığı ile yaşadım. Mesela okulda cevabını bildiğim bir soru olduğunda bile söylemeye çekinirdim. Haklı olduğum konularda bile kendimi savunamazdım. Derse geç kaldıysam sınıfa sonradan giremiyordum. Çünkü kapıyı açtığım zaman tüm gözler üzerime çevrilince yüz kızarması ve terleme geliyordu. Aynı şekilde insanların dikkatini üzerime çekmek ve başkaları tarafından izlenirken çalışmak beni çok rahatsız ederdi. Son 2-3 senedir bu sorun hafifledi. Mesela artık derste parmak kaldırıp söz hakkı alabiliyorum. Okulda sunum yapabiliyorum. Toplum içinde yemek yiyebiliyorum. Bir eğlenceye gidebiliyorum. Tanımadığım birine adres sorabiliyorum. Ama dikkat merkezi olmak ve izlenirken çalışmak beni hala geriyor. Psikiyatriye gittim anti-depresan verdi ve onun haricinde birtakım tavsiyeler verdi. Sosyal bir ortama girdiğim zaman kendime değil çevreme odaklanmamı önerdi. Bunu yaptığım zaman gerçekten faydası oluyor ama sorundan hala tam anlamıyla kurtulabilmiş değilim. Sizce ne yapmalıyım?
Son düzenleyen: Moderatör: