Sosyal medya hesaplarım çalınıyor

yusufYAZICI155

Hectopat
Katılım
3 Ocak 2021
Mesajlar
273
Çözümler
2
Merhaba Ukrayna'dan bazı hesaplarıma giriş yapılıyor. Sanırım Facebook'tan eylül 2021'de 77 ile başlayan Chrome sürümü ile girilmiş? Zaten benim sürümler hep güncel oluyor sanırım çalınmış olma ihtimali var. Bir de bu 1 hafta içinde olaylar gelişmeye başladı. Instagram hesaplarımdan 3-5 tane hepsinin Ukrayna'dan girildiğine dair uyarı verdiler. 2'e postam yine Ukrayna'dan girildiğini söylüyor.
Bu siteye e postamı arattım 1 uyarı verdi ne demek oluyor bu şimdi? Ben yazılım mühendisiyim genelde antivirüs olmadan kullanıyorum ve virüs bulaştırmamaya özen gösteriyorum. Hatta işin en ilginç kısmı ise 3 yıl önce açtığım hesaba bile giriş yapılmış. Bu virüs nasıl bulaşmış olabilir ve ne yapmalıyım? Önemli olabilecek bütün siteleri söyleyin de kayıtlı olduğum bütün kayıtlı olduğum sitelere güvenlik ekleteyim.
 
Aynısı bende de oldu hocam 1 ay önce falan. Mail adresimle geri aldım hesabı. Bir yerlere bilgilerimiz gitmiş sanırım birkaç arkadaşımın daha başına geldi bu olay. Aynı şekilde bende de Ukrayna'dan giriş gözüküyordu.
 
E-postalarınıza bağlı verileri değiştirmenizde fayda var. Eğer değişme imkanınız yoksa çift korumalı girişi açın. Büyük ihtimal verileriniz sızdırıldı.
 
Keylogger sadece klavyede bastığınız tuşlaır kaydeder. Bir şekilde tarayıcınızın çerez dosyalarını ele geçirebilirse kendi tarayıcısna aktarır. Sizin şifreler hoop adama gider. Bilgisayarı virüslere karşı taratın. 2FA'yi aktif edin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı