Sosyal medya kapatılsın!

Yazılanlar doğru, niye bu kadar tepki gösterdiniz?
Sosyal medyayı bilinçli kullanmak mı..?
Dünya'da hangi insan sosyal medyayı doğru bir şekilde kullanıyor?
Bir kere, böyle platformların olması insanların kötü doğasını ifşalıyor.
Sosyal medya neden icat edildi ve hangi amaçla var oluyor?

Sosyal medya kapatılsın Technopat'a DDoS atmak için.
Kod:
import * as React from "react";
import { Button } from "baseui/button";

export default () => {
  return (
    <Button onClick={() => alert("ddos atıldı")}>
      ddos at tehnopat
    </Button>
  );
}

Platonda senin gibi şairlerin insanları kandırdığını söyleyip büütn şiir ve tiyatroları kaldırmak istemiş ama bunu söylerken ondan korktuğunuda itiraf ediyor. Bir şeyi yasaklamak ondan kurtulmanı sağlamaz bundan 20 sene önce neden oyun oynuyorsun diyenler şimdi neden sosyal medyaya giriyorsun diyor her şey birdir bütündür değişen tek şey isimlerdir anlam değişmedi o hep orada bizde değişiyoruz yorumda değişiyor o yüzden susmak en iyisi insan kendisi için iyi olanı kendi bilir.

TikTok kapatılsın yeterli hocam diğerlerinin pek bir zararı yok aksine yararı var gündemde kalıyoruz en azından ama milletin günlük yaşantısını görmekte arada canımı sıkmıyor değil şu yalan hayatlar bir de.

İnsanın karanlık doğasını ifşalaması kadar normal bir şey yok, Gazetelerde yasaklansın ozaman. insanın karanlık doğasını nasıl bastıracaksın? Mümkün mü bu?

ChatGPT'ye ''Sosyal medyanın kapatılmasını savunan bir makale yaz, ve kendi çevrenden örnek ver.'' bunu söyledim, işte cevabı:

Sosyal Medyanın Kapatılmasını Savunan Bir Makale: Kişisel ve Toplumsal Perspektifler​

Giriş

Sosyal medya, günümüzün en yaygın iletişim araçlarından biri olarak hayatımızın her anında yer almakta. Facebook, Twitter, Instagram, TikTok ve diğer platformlar, bilgi paylaşımından sosyal bağlantılara kadar geniş bir yelpazede hizmet vermekte. Ancak sosyal medyanın yaygın kullanımı, toplumsal ve bireysel düzeyde çeşitli olumsuz etkilere yol açmıştır. Bu makalede, sosyal medyanın kapatılmasını savunan görüşler ele alınacak ve kişisel çevremden örneklerle bu argümanlar desteklenecektir.

1. Sosyal Medyanın Ruh Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Sosyal medyanın ruh sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri giderek daha fazla dikkat çekmektedir. Kişisel çevremde sosyal medyanın ruh sağlığı üzerindeki etkilerini gözlemlemek, bu iddiaları daha somut hale getirmektedir.

Örneğin, yakın bir arkadaşım olan Ayşe'nin yaşadığı durum oldukça dikkat çekicidir. Ayşe, sosyal medyada sürekli olarak başkalarının hayatlarını izlemeye başladığında, kendisini yetersiz ve mutsuz hissetmeye başladı. Sosyal medyada gördüğü idealize edilmiş yaşamlar, kendi hayatındaki eksikliklerle birleştiğinde büyük bir kaygı ve düşük özsaygı problemi yaşadı. Ayşe'nin durumu, sosyal medyanın ruh sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini gösteren kişisel bir örnektir.

2. Bilgi Kirliliği ve Yanıltıcı İçerikler

Sosyal medyanın bilgi kirliliği yaratma konusundaki rolü, bireylerin doğru bilgiye ulaşmasını zorlaştırmaktadır. Çevremde bu sorunun etkilerini gözlemlemek de oldukça yaygındır.

Örneğin, sosyal medyada sıkça karşılaştığım bir problem, yanlış bilgi ve komplo teorilerinin hızla yayılmasıdır. Bir arkadaşım, Covid-19 pandemisi hakkında yanlış bilgilere dayalı bir dizi komplo teorisini sosyal medyada gördü ve bunları gerçek bilgi olarak kabul etti. Bu yanlış bilgiler, arkadaşımın pandemi hakkında yanıltıcı ve zararlı kararlar almasına neden oldu. Sosyal medyanın bu tür yanıltıcı içeriklerin yayılmasına olanak tanıması, toplum sağlığını ve bilgi güvenliğini ciddi şekilde tehdit etmektedir.

3. Gizlilik ve Güvenlik Sorunları

Sosyal medyanın gizlilik ve güvenlik konularındaki sorunları da oldukça belirgindir. Çevremdeki kişiler bu sorunlarla sık sık karşılaşmakta ve kişisel güvenliklerini tehlikeye atmaktadır.

Örneğin, sosyal medya üzerinden gerçekleşen bir veri ihlali sonucu, bir tanıdığım olan Emre'nin kişisel bilgileri çalındı. Bu durum, Emre'nin hem maddi hem de manevi olarak büyük bir zarara uğramasına neden oldu. Sosyal medya platformlarının kullanıcı verilerini yeterince güvenli bir şekilde koruyamaması, kişisel güvenliği tehdit eden ciddi bir problemdir.

4. Sosyal Medyanın Kapatılmasının Potansiyel Faydaları

Sosyal medyanın kapatılmasının toplumsal faydalarını daha iyi anlamak için, çevremdeki kişisel gözlemler ve deneyimlerden elde edilen bulguları ele almak faydalıdır:

• Ruh Sağlığı: Sosyal medyanın kapatılması, bireylerin gerçek dünyadaki etkileşimlere daha fazla zaman ayırmasını ve ruh sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri azaltmasını sağlayabilir. Ayşe'nin yaşadığı durumun tersine, sosyal medya kullanımı azalırsa bireyler kendilerini daha huzurlu hissedebilir.
  • Bilgi Güvenilirliği: Sosyal medyanın kapatılması, yanlış bilgi ve dezenformasyonun yayılmasını engelleyebilir. Arkadaşımın yaşadığı bilgi kirliliği ve yanlış yönlendirme problemleri ortadan kalkabilir, toplumun bilgiye güveni artabilir.
  • Gizlilik ve Güvenlik: Sosyal medyanın kapatılması, kişisel veri ihlallerini ve güvenlik risklerini ortadan kaldırabilir. Emre'nin yaşadığı gibi veri ihlalleri ve kişisel güvenlik problemleri önlenebilir.
Sonuç

Sosyal medyanın kapatılması, kişisel ve toplumsal düzeyde birçok olumsuz etkinin azaltılmasına yönelik önemli bir adım olabilir. Çevremdeki kişisel gözlemler ve deneyimler, sosyal medyanın ruh sağlığı, bilgi güvenilirliği ve kişisel güvenlik üzerindeki olumsuz etkilerini net bir şekilde ortaya koymaktadır. Sosyal medyanın kapatılması, bu tür sorunlarla başa çıkmak ve daha sağlıklı bir toplumsal yapı oluşturmak için değerlendirilebilir bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak, bu tür bir adımın olası sonuçlarını ve toplumsal etkilerini dikkatlice değerlendirerek, dengeli bir yaklaşım geliştirmek önemlidir.

Evet, kesinlikle yapay zekaya yazdırılmış bir metin.

16 yaşında birisiyim ve bağımlı değilim. Gece yarısına kadar sosyal medyaya bakmıyorum.15 yaşındaki kuzeniniz gece yarısına kadar sosyal medyaya bakıyorsa bu bizim sorunumuz olamaz. İnsan kendi iradesini kontrol etmeli.
Tehlikeli içerikleri deneyip de yaralanan insanlar hakkında konuşmuyorum.
Artık öğrenciler de bunalıyor. Okulu 8 saat olarak hesaplarsak 8 saat boyunca bir insanın okul gibi bir yerde rahatça kalabilmesinin imkanı yok. En basitinden çok fazla ses var. Bu yeterli değil mi? İsnanın kafa dağıtması lazım. Ders saatleri azaltılabilir.
17 yaşında bir birey hiç tanımadığı bir kişi için evden kaçıyorsa bizim sorunumuz değildir. Ailesinin sorunudur.
Ben ve benim gibi her şeyi yerinde yapan gençler hayattan kopmuyor. Ben hayata bağlı, eğlenmesini bilen, gerektiği yerde ciddi olup gerektiği yerde eğlenceli olan bir bireyim.
Sosyal medyanın kültürümüze ve geleneksel değerlerimize verdiği zarar da unutulmamalı. İnsanlar, beğeni almak uğruna kutsal değerlerimizi bile istismar edebiliyor.
Zekası azıcık çalışan kültürümüzü ve milli, dini değerlerimizi istismar etmez.
Bu sadece sosyal medya için geçerli değil. Kullandığın telefonun bile kurulumunda sana bir sözleşme kabul ettiriyorlar. Orda bile verilerinin pazarlanmasını kabul etmiş oluyorsun.
Sosyal medya neden kısıtlansın? Sen çocuklarına yeterli eğitimi verirsen, çok küçük yaşlarda eline sosyal medya vermezsen çocuğuna bir şey olmaz. Zaten 13 yaşından küçük bir çocuk sosyal medya kullanıyorsa sorun çocukta değil, ailededir.
Biz robot muyuz? Ben tamamen eğitim odaklı yaşamak istemiyorum. Eğitimin yanına eğlence de koymak istiyorum. Sen benim özgürlüğümü nasıl kısıtlayabilirsin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…