- Makaleler
- 3
Fiyatları geçen seneki fiyatlarla aynı alırsan enflasyon 0 çıkar. TÜİK'in yaptığı da bu. Da sen yine de bilimsel değil dersin.Ekşiye düşmesi onu doğru yapmıyor ki?
Muhalif medya kendince bir haber atıyor ortaya. İddialar var deyip bu tarz forumlar onu alıp köpürtüyor. Olmayan bir iddia üstünden tartışma ortamı işte.
Tarihe bakacak olursan aynı tarih. Hepsi Nisan ayının haberi. Biz Haziran ayına geldik. Hani nerde yasa teklifi veya kanun? Veya verilse bile meclisten geçmedikçe onaylanmadıkça kıymeti yok. Boş iddia olur sadece.
Not: Şunu da düşünmek lazım hadi ENAG bilimsel araştırma yapıyoruz diyor. Yarın birisi SENAK kurdu diğeri PENAK - TENAK - ÇENAK gidiyor böyle. Birisi PKK'nın diğer FETO'nun diğeri ABD'nin fonladığı kuruluşlar olsun iktidarda da CHP olsun. Bunlar çıkıp yüzde 200 enflasyon var yüzde 500 var yüzde 1000 var dese hoş olur mu? Bunlara bir düzenleme getirilsin demez misin?
Önce veriler doğru açıklansın da gerisini düşünürüz.Bunlara bir düzenleme getirilsin demez misin?
Düzgün yönetilseydi böyle şeylere gerek kalmazdı diye düşünüyorum.
Önce veriler doğru açıklansın da gerisini düşünürüz.
Doğru, milleti ayaklanmaya teşvik edecek yalan haberlere ceza var da hükümetin istediği gibi yalan haber yapmasına niye ceza yok? Ben TÜİK'e inanmıyorum, kimse de inanmıyor. Yalan/sahte veri açıkladı diye ayaklanamayacak mıyım? Önce kendi yalanlarını düzeltsinler.Önce veriler doğru açıklansın da gerisini düşünürüz.
Öncelikle bir hitaba mı dikkat etsek diyorum? Veriler doğru açıklansın deyince kıvırıyor oluyorum, o da iyiymişHiç şaşırtmıyorsun saçma olduğunu ama kıvırıyon
Genellikle kötü yönetimle alakalı yalan haberler yapılıyor, onun için dedim.Konu sosyal medya düzenlemesi! Ama o konu hariç her şeye değiniyorsunuz.
Öncelikle bir hitaba mı dikkat etsek diyorum? Veriler doğru açıklansın deyince kıvırıyor oluyorum, o da iyiymişVeriler doğru açıklansa zaten ENAG gidip enflasyon bilmem yüzde kaç diye haber yapar mı?
İyi hadi cevap vereyim, madem TUİK'in nasıl hesapladığını bilemiyoruz. ENAG'ın nasıl hesapladığını bilebilir misin? En basitinden geçen sene litresi 7-8 lira olan akaryakıtın bu sene litresi 30 liraya dayandı. Her şeyin fiyatı 4-5 kat arttı. Konut fiyatları, araba fiyatları falan hepsi öyle. Enflasyon da %36'dan %73 olarak açıklanıyor. Ek olarak hadi ENAG konusunda hak verdim diyelim sana, Steve Hanke de mi muhalif? Hadi bir söyleseneSen soruma halen cevap vermedin.
Sosyal medyaya bir düzenleme şart. Resmen çamur gibi bir yer orası. Yalanın bini bir para. Küfür hakaret gırla. Bunların aksini iddia eden yalanı yanlışı destekliyor demektir.
Takip edin özellikle Twitter'ı her gece bir tane yalan yanlış haber konu bilgi TT yapılır. Altınla yüzbinlerce yorum fake isimler fake üyeler üstünden köpürtme. Doğrusu ortaya çıksa bile çamuru at izi kalsın sonra yarın başka yalan ile yoluna devam et.