Sosyal medya yasası komisyondan geçti

Ekşiye düşmesi onu doğru yapmıyor ki?

Muhalif medya kendince bir haber atıyor ortaya. İddialar var deyip bu tarz forumlar onu alıp köpürtüyor. Olmayan bir iddia üstünden tartışma ortamı işte.

Tarihe bakacak olursan aynı tarih. Hepsi Nisan ayının haberi. Biz Haziran ayına geldik. Hani nerde yasa teklifi veya kanun? Veya verilse bile meclisten geçmedikçe onaylanmadıkça kıymeti yok. Boş iddia olur sadece.

Not: Şunu da düşünmek lazım hadi ENAG bilimsel araştırma yapıyoruz diyor. Yarın birisi SENAK kurdu diğeri PENAK - TENAK - ÇENAK gidiyor böyle. Birisi PKK'nın diğer FETO'nun diğeri ABD'nin fonladığı kuruluşlar olsun iktidarda da CHP olsun. Bunlar çıkıp yüzde 200 enflasyon var yüzde 500 var yüzde 1000 var dese hoş olur mu? Bunlara bir düzenleme getirilsin demez misin?
Fiyatları geçen seneki fiyatlarla aynı alırsan enflasyon 0 çıkar. TÜİK'in yaptığı da bu. Da sen yine de bilimsel değil dersin.
 
Düzgün yönetilseydi böyle şeylere gerek kalmazdı diye düşünüyorum.

Konu sosyal medya düzenlemesi! Ama o konu hariç her şeye değiniyorsunuz. :)

Bu sosyal medya üzerinde yalan yanlış bilgilerden yalan haberlerden devleti karalayan milleti galyana getiren iftiralardan bıkmadınız mı gerçekten?

Küfür hakaret saygısızlık gırla. Bunlara bir yaptırım gelmesin mi? Dini değerlere tarihi şahsiyetlere devlete millete devlet büyüklerine hakaret gırla. Herkes fake bir nick fake bir hesap sütünden at yalanı bulunur inananı kafasıyla takılıyor resmen. Bunlara bir dur denmesi neden sizi rahatsız eder?

Not: Muhalefet bu kadar karşı çıkmıyor resmen bu düzenlemeye. Sizin kadar çıksa belki geçmezdi düzenleme.

Önce veriler doğru açıklansın da gerisini düşünürüz. :)

Hiç şaşırtmıyorsun. Saçma olduğunu anladın ama...

O zaman muhalefet çıksın biz sosyal medya üzerinden yalan dolan haberi, yanlış bilgiyi, kaynaksız haberi savunuyoruz ve bu düzenlemeyi kabul etmiyoruz desin. İktidarımız dönemi ilk iş bu düzenlemeyi kaldıracağız ve yalanı yanlışı, eksik bilgi yapanları cezalandırmayacağız desin çıksın işin içinden! Madem bunu savunuyonuz. Çok kolay işler bunlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Önce veriler doğru açıklansın da gerisini düşünürüz. :)
Doğru, milleti ayaklanmaya teşvik edecek yalan haberlere ceza var da hükümetin istediği gibi yalan haber yapmasına niye ceza yok? Ben TÜİK'e inanmıyorum, kimse de inanmıyor. Yalan/sahte veri açıkladı diye ayaklanamayacak mıyım? Önce kendi yalanlarını düzeltsinler.
 
Hiç şaşırtmıyorsun saçma olduğunu ama kıvırıyon :)
Öncelikle bir hitaba mı dikkat etsek diyorum? Veriler doğru açıklansın deyince kıvırıyor oluyorum, o da iyiymiş :D Veriler doğru açıklansa zaten ENAG gidip enflasyon bilmem yüzde kaç diye haber yapar mı? Haklı olduğumu biliyorsun da bana nasıl saldıracağını şaşırdın. Neyse daha da cevap vermeyeceğim, senin gibi bir adamla tartışmaya girilmez. Hem üslubu bozuyorsun, bir şeyi de körü körüne savunuyorsun ek olarak.
 
Konu sosyal medya düzenlemesi! Ama o konu hariç her şeye değiniyorsunuz.
Genellikle kötü yönetimle alakalı yalan haberler yapılıyor, onun için dedim.
 
Öncelikle bir hitaba mı dikkat etsek diyorum? Veriler doğru açıklansın deyince kıvırıyor oluyorum, o da iyiymiş :D Veriler doğru açıklansa zaten ENAG gidip enflasyon bilmem yüzde kaç diye haber yapar mı?

Arkadaşım TÜİK nasıl veri hesaplıyor neye göre belirliyor normal vatandaş olarak sen ben bilemeyiz ki. Onların standartları ve sitesin de yayınladıkları tabloları var. Ve dünya çapında ülkeler arası kuruluşlar TÜİK'i denetliyor.

Sen soruma halen cevap vermedin. Ve bakarız diyerek resmen kıvırdın. Bunun sözlükte başka karşılığı yok ki! Bu söz küfür veya hakaret değil.

ENAG muhalif bir oluşum zaten. Benzer şekiller de yarın SENAK PENAK KENAK flan bir sürü kuruluş kurulsa ve CHP iktidarın da devletin verdiği bütün verilere yalan deyip saldırsa kendi verilerini yayınlasa ne derdin? Buna cevap verir misin sadece?
 
Sen soruma halen cevap vermedin.
İyi hadi cevap vereyim, madem TUİK'in nasıl hesapladığını bilemiyoruz. ENAG'ın nasıl hesapladığını bilebilir misin? En basitinden geçen sene litresi 7-8 lira olan akaryakıtın bu sene litresi 30 liraya dayandı. Her şeyin fiyatı 4-5 kat arttı. Konut fiyatları, araba fiyatları falan hepsi öyle. Enflasyon da %36'dan %73 olarak açıklanıyor. Ek olarak hadi ENAG konusunda hak verdim diyelim sana, Steve Hanke de mi muhalif? Hadi bir söylesene :D Ne diyeceğini çok merak ettim. Ek olarak haber eski, enflasyonu açıkladı diye onu örnek vermek istedim. O zaman bu adam da CHP'li senin mantığına göre :D

 
Sosyal medyaya bir düzenleme şart. Resmen çamur gibi bir yer orası. Yalanın bini bir para. Küfür hakaret gırla. Bunların aksini iddia eden yalanı yanlışı destekliyor demektir.

Takip edin özellikle Twitter'ı her gece bir tane yalan yanlış haber konu bilgi TT yapılır. Altınla yüzbinlerce yorum fake isimler fake üyeler üstünden köpürtme. Doğrusu ortaya çıksa bile çamuru at izi kalsın sonra yarın başka yalan ile yoluna devam et.

Hocam benzer hesapların sürekli olarak muhalefetin yönettiği belediyeler ve başkanları hakkında olmayan şeyleri karalama kampanyası olarak yürütmesi konusunda düşüncen nedir? Ha yalanın bini bir para konusunda da haklısın, yine muhalefetin birlik yaptığını iddia ettikleri darbeci hoca ile bizzat fotoğrafları var.
 

Geri
Yukarı