Sosyal platformda insanlarla nasıl konuşmalıyım?

Bu arada komik geldiği için haha attım.

Bir erkekle nasıl konuşuyorsunuz bilmiyorum fakat asker arkadaşı gibi konuşmayın. Nazik olmaya ve hal hatır sormaya özen gösterin. Kendisini biraz da olsa değerli hissettirin sanki sizinle ilgileniyormuş gibi hissetmesini sağlayın. Gerisi de size kalmış.

Örnek olarak: Günün nasıl geçti? Bugün ... Yere gidecektin nasıl geçti hiç komik olay yaşadın mı gibi gibi. Konuşmak istiyorsanız muhabbeti diri tutmaya çalışın. Eğer o kişi muhebbeti devam ettirmiyorsa zaten bir daha yazmaya gerek yok. Şahsen benimle ilgilenmeyen kişiyle ben niye ilgileneyim?

Konuşma başlatamıyorsan ortamlarda açılan sohbetlere kendini atmaya çalış en azından şimdilik. Samimi, kibar ve kendin olduğun sürece sorun yaşamazsın eğer oradaki insanlar senle alaycı veya ötekileştiriyorsa next paşam. Etrafta çok insan var birine saplantılı kalıp hayatını iki paralık etme.

İnsanların diyeceği bir şey değil bu. Senin kişiliğine bağlı. Nasıl biri isen ona göre davran yani kendini eleştir çok fazla diyilecek bir şey olduğunu zannetmiyorum.

Kendine konuşacak bir konu bulursan daha iyi olur. Hiçbirimize vahiy olarak inmiyor ne konuşacağımız. Bir konu seçersin, onunla ilgili sohbet edersin, bir bakmışsın saatler olmuş ve kendine yeni bir arkadaş edinmişsin.

Bazı uygulamalar var bilirsiniz makromusic, snapchat vb. bu uygulamalarda kendime karşı cinsten konuşabileceğim arkadaşlar arıyorum. Yanlış anlamayın fesat şeyler istemiyorum sadece hemcinslerimin hobileri, üslupları, ilgi duydukları ve konuştukları şeyler benim pek ilgimi çekmiyor. Neyse konuma döneyim bu uygulamalarda kimse bana bir şey yazmıyor zaten ben yazdığımda cevap veren olunca da naber, iyi sen, sağ ol bende iyiyimden öte muhabbet yürümüyor yani en fazla 10 saniye. Sonrasında ne o yazıyor ne ben fakat belki biraz onunla yakınlaşsam konu bulabilirim, nasıl yapacağımı bilmiyorum bir yandan da çekiniyorum doğrusu. Sonuçta bir insan ile konuşuyorum değil mi? Karşımda benim gibi ekrana bakıp ona özel attığım mesajları okuyan ve bana özel cevap vermeye hazırlanan biri var patavatsız davranmak istemiyorum ama olmuyor arkadaşlar siz sanaldan biriyle muhabbet kuruyorsanız nasıl yapıyorsunuz acaba?
Baştan muhabbeti sen başlat. Ve cevap vermesi için ilgi çekici mesajlar yaz. Onun hoşlandığı şeylerden konuş. Kız küfür etmeyi seviyorsa hafif küfürleri abartmadan sende et. Zaten genellikle onun hakkında veya onun hoşlandığı şeylerden konuşunca senle zaman geçirmeyi eğlenceli bulacak. Ve her mesaj yazdığında cevap verecek. İşte bu şekilde konuşabilir ve kendine baglayabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı